Att välja en plats!

För oss tog det ett tag innan poletten trillade ner angående val av plats för vårt bröllop. Vi har både flyttat runt och bott på flera platser under vår barndom. Jag är uppväxt i Småland i trästaden Eksjö. Vi flyttade till Vimmerby när jag var sju år och där bodde jag till studenten. Efter studenten har det varit äventyr som aupair i USA, arbete på fiskfabrik i Nord-Norge, studenttid i Linköping, ett race i Malmö och nu är vi i Göteborg.

Gustav föddes i Göteborg men flyttade tidigt till Stockholm. De blev inte långvariga i huvudstaden heller utan flyttade utomlands till Schweiz där han bodde i fyra år. När de flyttade hem till Sverige igen hamnade de i Jönköping innan studierna i Linköping satte fart och vi hittade varandra. Som ni märker så har det varit många platser och ställen. Det är väldigt spännande med flytt men detta medföra såklart att man inte får någon riktigt fast punkt.

Vi hade ett drömscenario om att ha ett vinterbröllop i alperna, tänk att få gifta sig i en mysig kyrka i en alpby med bergen cirkulerade runt omkring! Tyvärr medför det genast en HÖG budget. Samt kräver det mycket av gästerna. Men klart att vi var tvungna att få drömma lite? När vi kryssat alperna från listan pratade vi om Jönköping. Jag har tillbringat mycket tid i Jönköping och älskar den staden. Gustav har bott där i flera år. Tänk att få ha ett sommarbröllop vid Vättern? Vi bollade denna idé ett tag men insåg snabbt att det vore skönt att ha familj/vänner på plats så att vi kan i lugn och ro och med gott om tid förbereda inför fest och vigsel. Det är även en fördel om gästerna redan har platser att bo på. Gustav har ingen från sin släkt som bor i Jönköping och det hade helt klart krävts mer planering och logistik för oss.

Vi kryssade Jönköping och fäste blicken på Göteborg. Här kände vi båda ganska snabbt att Göteborg absolut är ett alternativ då vi har vänner, släkt och familj här. Dock har vi endast bott här i ett år, vi känner inte att det är ”hemma” för oss. Det kändes helt enkelt inte rätt att vi skulle vara här i Göteborg. Kryss över Göteborg och så lyfte vi det alternativ som Gustav till största del förespråkat men som jag varit lite emot. I efterhand vet jag inte varifrån den tveksamheten kom.

Vimmerby! Vi lyfte fördelar och nackdelar och insåg att det i stort sett bara finns fördelar med att ha ett bröllop i Vimmerby. För mig är det hemma och Gustav känner likadant. Det känns hemma för oss, vi har hittat platser som för oss känns så rätt och givet. Jag ska erkänna att jag var helt emot det alternativet till en början, varför? Ingen aning. Hur kunde jag tveka på något som är så rätt och givet?

img_1969

Från vårt sovrum, undrar om vi kommer fylla den med fler platser !?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *