Val av kyrka!

Jag har nog alltid tänkt att om jag någon gång gifter mig så kommer det att vara i en kyrka. En vit kyrka! Tack och lov har Gustav haft och har samma tankar vilket gjorde att denna punkt på planeringslistan inte blev så svår. Min pappa sa direkt: Ja vad kul! Då kan ni gifta er i Vimmerby kyrka och ha festen i folkets park precis som jag och mamma. Fint, men inte alls något som känns som oss när det kommer till lokaler och miljöer. Sen vill man ju inte stå där i kyrkan och tänka tillbaka på när man stod som tärna och lyssnade på Tommy Nilssons – öppna din dörr med mammas och pappas tårfyllda ögon. Det är ju liksom deras dag, deras bröllop, deras kyrka.

Nej detta är vår dag och då fanns det vissa tankar jag bar med mig i planerandet av kyrkan. Jag har helt klart haft mer att säga till om här då jag känner till närområdet kring Vimmerby och dess kyrkor. Det finns en otroligt fin, liten och mysig träkyrka i Pelarne som ligger en mil utanför Vimmerby. Där är det otroligt populärt att gifta sig, många av mina vänner har eller ska gifta sig där. I maj kommer min storebror och hans blivande fru Sara säga ja till varandra just där. Jag förstår varför folk väljer den kyrkan, den är otroligt fin och intim.

För oss handlar det om att komma ut från stadsbruset. En lugn plats med naturen nära men ändå den där stora vita kyrkan. Jag orienterade mycket när jag var liten vilket resulterade i många tisdagskvällar där mamma åkte iväg med oss syskon för att springa. Detta ledde i sin tur till att många platser, skogar, marker och områden kring Vimmerby har upptäckts. Jag hade ett svagt minne av en kyrka, Lönneberga kyrka. Denna kyrka ligger mitt ute i ingenstans med skog och natur som granne. Avskilt från tung trafik och har den där stilen som vi båda har haft i våra tankar. I augusti var vi hemma i Vimmerby för festligheter och i samband med dessa gav vi oss ut på en tur till Lönneberga kyrka. Vi kunde inte gå in men vi var utanför och det räckte för oss, vi kände direkt att detta är kyrkan där vi blir man och fru, detta är DET stället!

Det är en härligt bubblande känsla i kroppen när man möts i den där blicken som säger att – YES! Det här är perfekt! Självklart hoppas jag att vi ska hitta ett tillfälle att besöka kyrkan rätt snart, vi har en rätt fullbokad höst och vinter så det kanske får vänta till 2018 ändå. Men genom vänner och google har vi ändå förstått att den är lika fin inuti som utanpå. Helt klart riktigt nyfiken på insidan 😀

Bildkälla: Lönneberga kyrka 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *