Såhär tänkte jag …

Ni har fått en kort bekantskap med Ia Jans, en av mina två fantastiska brudtärnor. Både jag och Gustav har personer som vi vill ha med oss framme vid altaret på vår stora dag. Det är ju inte enbart under den stora dagen som de ska finnas där som ett extra stöd utan även under hela vägen genom planeringen. Sen ska de ju självklart planera en hejdundrans möhippa och svensexa ;).

Det är inget måste med brudtärna eller bestman på sitt bröllop men vi kände båda två att för oss är det självklart. Hur går man då till väga när man väljer ut brudtärna/brudtärnor? För mig var det viktigt att hitta personen som känner mig utan och innan. En person som har sett mig i alla lägen och vet hur jag fungerar. En som vet vad som gör mig lycklig och vad som gör mig olycklig. En person som kan vara rak och ärlig, bolla tankar och idéer och vågar komma med tips och feedback. Saken är den att det finns ett par av dessa pärlor i mitt liv. Men jag tror att någonstans är det ändå hjärtat som visar vägen, för mig var det så, hjärtat visade mig två.

Ni minns hur jag satt på tåget till Skövde och slukade tidningen Allt om bröllop?Vännen jag då skulle besöka heter Emma. Emma är en av mina äldsta vänner! Vi lärde känna varandra i lågstadiet, åk3. Jag var ny i klassen och fattade snabbt tycke för Emma. Vi har egentligen hängt ihop sen den dagen jag klev in i klassrummet, dock hade vi en period (högstadiet) där vi inte hängde lika mycket. På gymnasiet började vi hänga mer och det blev en enligt mig starkare vänskap. För att inte tala om de resor, den tiden i Norge på fiskefabriken och de åren tillsammans i Linkan där Emma fått se ALLA sidor av mig. Jag menar det verkligen, alla! Hon är fortfarande vid min sida och har en otroligt stor plats i mitt hjärta, vilket hon alltid kommer att ha. Det finns få som jag har så roligt med som tillsammans med Emma! Jag är så tacksam över alla de galet roliga minnen vi har!

Att ställa frågan till Emma om hon skulle kunna tänka sig att vara min brudtärna var så pirrigt. Kändes nästan som om jag friade! Att hon tackade ja var ett halleluja moment! Emma vet hur jag funkar och jag vet att jag kan visa alla mina känslor och tankar för Emma utan att bli dömd – fantastiskt!

I mitt liv finns även en Ia Jans. En ganska ny vänskap, vi har känt varandra sen januari 2012. Ia vill säga att det är hissturerna och skytte C som fört oss samman men jag skulle säga att det är den där kvällen vi gick hem tillsammans från ett LÄX-möte (kan varit alla hjärtans dag). Jag tror inte Ia minns det, men helt plötsligt stod vi stilla längs skålland i Ryd på cykelbanan under en lyktstolpe i mörkret och bara pratade. Vi pratade om allt och inget och Ia öppnade upp sig kring en stor och ganska betungande sak som just där och då låg tungt på hennes axlar och i hennes hjärta. Det säger ganska mycket om en vänskap ändå när man känner tilliten så tidigt att kunna berätta en sådan sak.

Sen den kvällen och den pratstunden pratade vi om allt. Folk i vår närhet kunde bli ganska irriterade på oss när vi bara ville sitta och prata, hände att vi låste in oss på toaletter för att få vara ensamma. Ia är också en person som jag kan berätta allt för utan att bli dömd, det finns många fula kråkor jag gjort som Ia alltid haft den ödmjuka sidan till samtidigt som hon delar den där enorma glädjen som jag har när något är riktigt bra.

Detta är två personer som jag vet kan mig utan och innan. De vet vad jag gillar och inte gillar. Det är två personer som alltid kan få mig att le! Detta är två personer som tillåter mig att vara precis den jag är och tycker det är fantastiskt. Jag vill tro att de vågar vara ärliga i allt 😉 Nästa vecka ska vi iväg och testa bröllopsklänning så då kommer det stora testet :P. En sak jag kanske inte riktigt tänkte igenom var den tiden vi inte riktigt har och distansen vi har ifrån varandra. Både Emma och Ia är nyblivna mammor, en bor i Skövde, en i Linköping. Men jag tror inte detta ska vara några hinder för oss eller dom.

Ia och Emma – TACK för att ni tackat ja till att vara just mina brudtärnor. Jag är och kommer vara evigt tacksam. Jag blir pirrig när jag tänker på att ni kommer stå vid min sida på min stora dag. Det finns så mycket jag vill säga och skriva men jag tror helt enkelt att jag vill att ni ska veta att jag älskar er så otroligt mycket och känner sådan tacksamhet över att ha er i mitt liv! Tack för att ni är ni!

Skandal! Har gått igenom massor av album och bilder men finner inte en enda bild på bara oss tre. Ja, Ia och Emma känner varandra, skönt det! Lovar att återkomma med en bild på oss alla tre tillsammans nästa vecka när vi åker iväg på äventyr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *