Min brudklänning!

För att vara tydlig, klänningen på bilden är inte min bröllopsklänning. Dock var det denna typ av klänning som jag trodde att jag skulle åka hem med. Jag gillar det här stuket och även om klänningen kändes bra så var magkänslan starkare hos andra kandidater. Min bröllopsklänning är tyvärr inget ni kommer att få se på bild förrän den stora dagen. Kan kännas tråkigt men känns heller inte så kul att kliva in i kyrkan med något som alla redan har sett.

Däremot tänkte jag berätta lite om den. Det blev som sagt inte alls vad jag hade tänkt från första början. Jag skulle säga att klänningen är väldigt enkel men ändå speciell. Den är bekväm att ha på sig och jag kommer inte ha några problem med att sitta, dansa, gå, springa om jag nu skulle vilja göra det samt äta och dricka i den. Det finns plats för en uppblåst mage om det skulle bli så. Den kändes luftig och något som andas, möjligtvis att den kan komma att kännas en aning tung då ”kjoldelen” är ganska ”rejäl”. Och ja, det är en vit klänning, verkligen vit!

När det gäller pris så testade jag klänningar från 1500kr – 9900kr. Jag var inte så uppmärksam på prislapparna förrän i slutet eller när personalen som hjälpte mig påpekade det. Priset hade helt ärligt talat ingen påverkan på mitt val, när jag var där var det viktigaste att hitta något som kändes helt hundra och då hade priset inte så stor påverkan. Min klänning kostade 2800kr, slöjan drygt 1000kr sedan kommer det tillkomma kostnad för skor, smycken och underkläder och eventuellt en bolero. Jag har ingen underkjol vilket jag vet att många har och som min brors tjej berättade hade de hon tittat på legat runt 4000kr. Så det kan ticka på även om du hittar en ”billig” klänning. Att ha 10 000kr som budget känns såhär i efterhand som en helt rimlig summa, och nu talar jag utifrån mig och mitt perspektiv.

Jag fick helt ärligt en chock när jag såg priset på slöjan, det är ju bara en bit tyg. Sjukt det där! Men samtidigt så var min slöja värd den där tusenlappen då jag älskar den! Nu gäller det att gå på jakt efter bekväma men snygga bröllopsskor. Jag är verkligen ingen klackbrud utan skulle helst gå i converse, men det förstår ju till och med jag att det inte riktigt funkar. Skojakten får ligga på hyllan ett tag i väntan på klänning och slöja. Jag hoppas att jag får min leverns om 3-4 månader men har jag otur får jag vänta närmre 6 månader, vilket också känns sjukt! Jag förstår att man ska vara ute tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *