Save the date?

Pinterest är nog den app jag besöker mest just nu och har gjort sen frieriet. Det finns ofantligt med inspiration och tips och idéer. En sak som ofta ploppar upp i mitt flöde är ”save the date”. Detta är alltså som ett inbjudningskort som man skickar ut någon månad innan den riktiga inbjudan landar i brevlådan. Det som står på kortet är precis vad det heter – save the date. Det finns ett enormt utbud av dessa kort och de är väldigt söta. Det lockade såklart att själv skapa dessa och skicka ut men sen kände jag, seriöst!? Räcker det inte med en inbjudan?

Dock kan man säga att vi skickade ut save the date ändå, bara på ett annat vis. Så fort vi satt datum och fått kyrka och loge bokade så började jag ringa runt till ”min” del av gästlistan. Jag kände en enorm stress över att hinna meddela alla. Kan låta konstigt för vissa men för mig som lever i en värld där det bara säger swish och så är flera helger inbokade var detta viktigt att göra snabbt. Dessutom gifter vi oss i början av juli, folk har börjat gå på semester och med tanke på dagens samhälle är det inte konstigt om man bokar in sina semesterplaner tidigt. Okej, jag kanske överdrev en aning.

Hur som placerade jag mig med telefonen i handen och ringde runt. En del har jag kunnat ta face to face men många har jag fått ringa till då jag har vänner som är utspridda i landet. Roligast var att ringa tjejgänget som jag tillbringade i stort sett varje dag med åren 2006 – 2009. Idag ses vi tyvärr inte alls lika ofta, mest när det är hemvändarhelger till Vimmerby. Dessa tjejer är självklara för min del när det gäller närvaron på vår stora dag. Det var fantastiskt att få sitta och ringa runt och som det pratades med alla, att man ska vara så fruktansvärt dålig på att lyfta på luren i vanliga fall!? Min fina vän Kajsa trodde jag var dödsjuk när jag ringde eller att det hade hänt något riktigt allvarligt. Skönt ändå att kunna lätta upp det samtalet med ett save the date ;).

Så för att summera, hur mysigt det än ser ut med alla dessa kort om save the date så är jag glad över att vi idag inte tryckte upp massor av dessa utan nöjde oss med den muntliga kommunikationen. Däremot kan jag säga att när det kommer till inbjudningskorten har det helt klart lagts ner lite mer tid, energi och tankeverksamhet och här har jag även tagit in professionell hjälp av Camilla, Gustavs syster som är en fena på kreativitet!  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *