Vikten av att vila!

När jag för en vecka sedan gick på jullov var det inga lugna dagar som väntade. Jag fick besök av bror och far samma kväll och dagen efter väntade Gekås följt av AW och sedan var det all in med julfirande med nära och kära i fyra dagar. Förstå mig rätt, det är enormt trevligt och mysigt att umgås med nära och kära så det är inte där problemet ligger. För min del som arbetar i ett yrke med människor omkring mig hela dagarna och där koncentrationen ska vara 110% hela tiden fanns inte det där andrummet som för mig är så viktigt. Jag har samtidigt kört på med fysisk aktivitet sen jag blev frisk. Man säger ju att träning är bra för den psykiska hälsan men när det kommer till den hårda fysiska aktivitet som jag i min träning utsätter min kropp för blir det inte återhämtande utan snarare mer påfrestande. Detta leder i sin tur till mindre återhämtning i perioder som dessa när jag ”kör på”.

Igår sov jag till tolv, TOLV! Jag kan helt ärligt inte komma ihåg senast jag sov så länge. Vid tolv fick jag dessutom tvinga mig upp då kroppen hade kunnat sova vidare några timmar till. Jag tillät mig själv till andrum igår, satt i soffan med kaffet och SPA-musik i en timme. Jag satt bara och lyssnade på min andning, svårare än vad man tror! Vid halv två promenerade jag iväg till en massage som jag hade bokat in. Min kropp och min själ älskade den massagen.

Det jag försöker komma till i det här inlägget är hur viktigt det är för mig att få de där vilodagarna. Dagarna där det inte är en stor släkt man ska hänga med, kompisar man ska vara social med eller en pojkvän som man måste umgås med. Min egentid är otroligt värdefull för mig och desto viktigare har den blivit med tanke på mitt yrke. Jag älskar mitt yrke, mina vänner, min pojkvän, släkt och familj men allt har en gräns. Jag tror många kan känna igen sig i detta, ibland måste man bara få vara med sig själv, inga krav, kanske behöver man inte ens prata på en hel dag utan bara få vara och det kan göra så mycket för en, precis som gårdagen gjorde för mig.

För mig är det extremt viktigt att jag hinner få dessa vilodagar innan bröllopet. Att det inte går som tåget från den dagen jag går på sommarlov fram till den dagen vi gifter oss. Det kommer garanterat vara en del stressmoment dagarna innan bröllopet men de där stressmomenten kan jag hantera om jag har den där inre balansen om ni förstår vad jag menar!? Viktigast är att jag inte står där, på vår bröllopsdag helt utmattad. För en del är det så självklart och så enkelt men för min del handlar det om att våga och tvinga mig själv att dra i den där handbromsen ibland. Tyvärr betydde det denna jul att jag inte tog mig hem till Småland men tack och lov gör jag det i början av januari istället. Älskar vilodagar för de ger energi åt kommande dagar! Ikväll fylls vår lägenhet av människor för imorgon åker vi och tolv kompisar ÄNTLIGEN till Val Thorens! Som jag och Gustav har längtat efter detta! Vi hörs där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *