Bröllopsmässa

I lördags vaknade jag upp med lite pirr i kroppen. Det må låta lite töntigt men jag blir väldigt pirrig kring allt det här med bröllopet. Nu känns det verkligen som om vi tickar ner. Gustav tycker att det fortfarande känns som en evighet bort medan en annan tycker dagarna går som tåget och inte riktigt vet hur vi ska hinna med all finplanering. Dock vet jag att jag har en välorganiserad blivande man och något av ett kontrollfreak, tro mig. Jag får knappt packa bilen och vika tvätten ska vi inte prata om (men jag blundar oftast för det) ;). Hur som vet jag att är det någon som kan organisera och kontrollera så är det Gustav!

Tillbaka till lördagen… Jag mötte upp min fantastiska vän Ida. Ida har även tackat ja till att göra mitt hår på vår stora dag och det känns så tryggt. Vi pluggade tillsammans i Linköping men klickade aldrig riktigt då, eller vi gav oss nog aldrig riktigt den chansen. Vi hade olika gäng vi hängde i och helt ärligt så blev jag sönderstressad av att bara råka överhöra hennes gängs plugghets :P. Men sen flytten till Göteborg för drygt 1,5 år sen så tog vi upp kontakten. Är så otroligt glad för det för idag är hon en mycket god vän. Vi träffades med två stora leenden i garderoben utanför mässan i lördags och jag var helt svettig efter att ha typ halvsprungit hela vägen, ivrig tjej.

Det var mycket folk på plats redan vid 9.45, trodde vi skulle få det lite chill. Mässan vad mindre än vad jag hade trott men de hade verkligen lyckats trycka in många företag på den ytan. Man överöstes med goodiebags och det var olika tävlingar vid varje monter. Vi tävlade friskt om vi säger så och det plockades även en hel del färdkost som Ida så fint kallade det bland alla olika montrar. Dessa goodiebags var inte riktigt i samma nivå med de som delas ut på olika galor inom sociala medier och influencers. Men det var en hel del inspiration, rabatter, reklam, speciella inbjudningar, godis och enklare smycken. Vi blev exalterade av bara själva påsarna.

En av de första montrarna vi stannade vid hade otroligt fina örhängen. Jag fastnade direkt för ett par i rosé. Eftersom min ring går i rosé har eller är tanken att även mina örhängen ska göra det. Självklart fick man lite rabatt om man handlade på plats så jag bestämde mig efter några varv att vi kör! Något som jag verkligen tyckte var bra med mässan var alla dessa erbjudanden de hade på plats. Det kan dock även ge en aning stress och press i beslut. Något som imponerade enormt mycket på mig var alla de blivande brudar som faktiskt ställde sig bland allt folk i en trång liten monter och testade bröllopsklänningar. Det hade varit låååångt utanför min comfortzone om vi säger så. Samtidigt så var det riktigt bra erbjudanden så jag förstår att man vill passa på för kanske gör man ett riktigt kap!

Glad att Ida var med och tryckte på, speciellt när vi kom till frisörmontern där de stylade håret om man ville. Det satt ingen där när vi kom så jag tyckte det kändes lite som apan i buren men tack vare att jag satte mig så började folk lockas dit. Jag gör sällan något med mitt hår, föna är dit jag sträcker mig oftast. På mässan fick jag stora lockar och de satt så bra. De satt från lördagmorgon till söndag 19.00 när jag hoppade in i duschen, bra betyg. På torsdag ska jag och Ida börja testa lite på riktigt för och se om vi kan komma fram till hur jag vill ha mitt hår… det tycker jag ska bli riktigt roligt!

En annan höjdpunkt på mässan var tårtorna och smakproverna. Vi testade en med citron/fläder, den var så fräsch. Jag är ingen tårtmänniska och väljer helst en påse med lösgodis framför en tårta men denna var riktigt god. Gustav och jag måste ju även ta ett beslut i den frågan, angående smakerna och utseende av vår tårta. Spännande! Men även om detta var en höjdpunkt så hade jag velat ha mer, fler smaker, fler exempel på tårtor.

En annan sak som föll mig i smaken var den modevisning som de hade. Tyvärr var vi lite sena på gröten så vi hamnade långt bak och såg i stort sett ingenting. Jag stod på tå och försökte hoppa när jag tyckte se mig något som intresserade ögat. Det var inte brudarna jag studerade utan brudgummen. Kul och se flera olika varianter och sådant som man kanske annars inte tänker passar ihop osv. Gustav har inte inhandlat sin klädsel ännu så det ska bli spännande att se vad han faller för även om jag har mina aningar.

Som sagt, mässan var bra för inspiration och fina erbjudanden och en riktig rolig grej att göra med din tjejkompis. Modevisning och sippa på champagne är ju inte fel och tröttande du på det kunde du gå till andra änden av lokalen och testa på dansskola. Jag trodde att det enbart skulle vara tjejer på mässan men förvånad över hur mycket män det faktiskt var. Men det verkar helt klart inte bara vara i mitt förhållande där det är tjejen som är den drivande faktorn i planeringen :P.

Skulle helt klart rekommendera ett besök på mässan, jag tror att jag betalade 150kr för inträde och det var det verkligen värt. För att få ut det absolut bästa av mässan passar det nog bäst för de par som är precis i starten av sin planering. Gustav och jag har ändå kommit en bra bit på vägen och jag kände att många företag då föll bort på grund av detta. Mässan passar såklart alla men du får nog ut mer om du står på första trappsteget. Det var en bra förmiddag tillsammans med Ida med massor av inspiration och mina tankar som trissats upp under fredagen minskade ju inte direkt. Helt klart en positiv kick i planeringen och längtan efter den stora dagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *