För ett år sedan …

Idag vaknade jag tidigt och valde att möta denna söndag i form av ett löppass. Jag lät kroppen vakna till liv i samband med att ljuset svepte in över Göteborg. Det fanns ingen bestämd runda utan jag sprang på de gator som såg inbjudande ut. Det togs ingen tid. Fokuset var att uppskatta och njuta. Inte ofta jag låter just de orden vara i fokus under ett pass.

Snart går starten av Vasaloppet. För exakt ett år och en vecka sedan stod jag där på startlinjen i Sälen. Det var kallt och jag var orolig. Så orolig för mina hälar! Jag har berättat min upplevelse av just Vasaloppet i tidigare inlägg och jag tänkte på just det där. Ens berättelse. Man har ju alltid saker att berätta och något som slog mig under genomförandet av min svenska klassiker var att alla lopp har sin egen historia. Alla deltagare har sin egen upplevelse, sin egen historia. Några fick jag ta del av under mina lopp när man pratade med människor runt sig. Andra har jag hört från människor i min närhet som själva gett sig på dessa lopp. Jag tycker det är så intressant! Tänk om man kunde ha ett gemensamt forum för allas egna berättelser, eller också är det bara jag som tycker sånt är kul.

Idag är jag i min comfort zone, alltså inte på startlinjen i Sälen. Jag nöjer mig med att vara placerad i soffan i pyjamas framför TV:n. Däremot har jag vänner som åker och jag hejar som en dåre för er. Jag blir så imponerad över alla er som ställer upp. Det är ta mig tusan en bragd att genomföra!

Idag får jag nöja mig med att följa loppet så gott jag kan för idag vankas det innebandymatcher. En riktigt go söndag med både Vasalopp och innebandy. Bäst av allt är ändå att Gustav kommer hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *