Andra paret ut!

Det fullkomligt bubblar av härliga känslor i kroppen när det är dags för mig att presentera miniseriens andra par – Isabella och Simon! Innan du tar dig an deras intervju vill jag berätta att det här paret är troligtvis det mest fantastiska par jag känner. Det är svårt att förklara men de har båda två som individer helt otroligt fina personligheter och tillsammans som par är de helt outstanding. För mig är de inte bara två av mina närmsta vänner utan också två starka förebilder, båda som individer och som par. Jag sa till Simon i vårt tal på deras bröllop att han är min Bamse men de jag glömde säga var att om Simon är Bamse så är du Isabella min Pippi!

28795280_10155091291561556_5758921488845504512_o

Vilka är ni? Vi är Isabella och Simon, Antonia och Gustavs bästa resekompisar ;), vi har spenderat sommarsemestrar och senast en Alperna-resa ihop. Isabella jobbar som psykolog inom barn och ungdomspsykiatrin och trivs himla bra. Simon jobbar som läkare, har några månader kvar på sin AT, sedan får han börja sin ST och göra det han verkligen vill. Vi bor en 3:a i Örebro och väntar vårt första barn i början av maj om allt går som planerat. 

När och var gifte ni er? 27 maj, 2017. I Glanshammars kyrka utanför Örebro. 

Hur länge har ni varit ett par? 9 år 

När och hur fann ni varandra? Vi gick på gymnasiet tillsammans, då var vi båda tillsammans med andra personer men vi har alltid haft ett speciellt band och hade vi inte varit upptagna då hade vi nog blivit ett par tidigare, vilket vi är glada att vi inte blev. Efter gymnasiet så var Isabella i USA ett år som och au pair och Simon gjorde lumpen tillsammans med Gustav. När vi sedan kom tillbaka till Örebro så var vi singlar och då dröjde det inte länge innan vi blev ett par. 

Var det kärlek vid första ögonkastet? Nej inte direkt eftersom det dröjde några år innan vi faktiskt blev tillsammans. Men det var lite kärlek vid första ögonkastet när vi träffades igen efter tiden på olika ställen i världen. 

Vem friade? Hur gick det till? Simon friade när vi var ensamma på en paradisstrand på Mauritius. Låter så klyschigt men det känns som en dröm att tänka tillbaka på. Han överraskade verkligen, vilket inte är det lättaste med ett kontrollfreak till partner.

Planering av bröllop:

Hur gick de första tankarna kring bröllopet? (Tex, val av månad, datum, plats, gäster osv) För oss båda så var det allra viktigaste att det skulle bli en rolig fest. Kanske låter konstigt, men vi kände att när man nu samlar all släkt och vänner så vill man att det ska vara en fest att minnas. Vi ville gärna gifta oss på våren då vi båda älskar när det är så där knalligt grönt, man känner förväntan inför en rolig sommar och har allt framför sig. När vi började titta på datum så kändes Kristi himmelsfärd som en bra helg, då fick man lite extra ledig tid innan till fix och folk som skulle resa kunde komma lite tidigare.

Vi hade nog tänkt att hålla bröllopet ganska litet och intimt, men när vi började räkna på ”absolut minimum” så var vi snabbt uppe i 90 stycken ändå…

Kyrkan var ganska självklar, Simon kommer från Glanshammar och har konfirmerat sig där, Isabellas pappas släkt kommer också från Glanshammar så det kändes som att verkligen knyta ihop oss på ett fint sätt.

När det kom till val av festlokal så var det allra viktigaste att det inte skulle finnas någon sluttid. Vi hittade till slut den perfekta lokalen i vacker miljö och där vi fick hjälp med allt kring middagen och sedan styrde festen på egen hand.

Vad var roligast med bröllopsplaneringen? Vi började ganska sent med att planeringen. Eller vi valde ett datum som låg ganska nära när vi väl hade bestämt oss för att det skulle bli bröllop så det känns som vi att valde att lägga tid på det som var viktigt och kanske inte hann grotta ner oss i färg på servetter eller liknande. Som tur är så är ingen av oss särkilt intresserad av den typen av detaljer så blev nog en bra nivå av planering och tankeverksamhet kring bröllop för oss. Det var roligt att fundera över bordsplacering, föreställa sig hur det skulle bli, reka fotoplatser och fundera över vad som gör en bra fest.

Vad var tråkigast/jobbigast med bröllopsplaneringen? Jag tror att gästlistan var jobbigast! Att behöva begränsa sig och inte bara bjuda alla man ville.

Höll ni sams under planeringen? Ja, faktiskt. Inga bråk eller breakdowns, antagligen har det också att göra med att vi hade lite begränsat med tid och bara körde på.

Delade ni på planeringen eller var det någon drivande part? Isabella var helt klart drivande i helhetsprocessen. Simon hade vissa områden som han hade ansvar för, typ musik, bandet, alkohol.

Stötte ni på något panikartat problem? Två dagar innan eller något sånt satt Isabella, hennes ena brudtärna och dennes syster och gjorde festprogrammen. På kvällen ringer brudtärnan och säger att namnen på gästerna inte går ihop med bordsplaceringen, att det står samma namn två gånger, vilket innebär någon är missad. Det blev lite panikartat men vi hittade vem som saknades, ändrade i programmen och sedan skrev brudtärnan ut och band ihop alla festprogram så det var en riktig hjälteinsats!

28468216_10155091294576556_1957379126939615232_n

Bröllopsdagen:

Hur var känslorna natten innan er stora dag? Kunde ni sova? Vi hade massa vänner på över på grillkväll kvällen innan och det gjorde nog att vi slappnade av en hel del och inte gick och oroade oss över hur det skulle bli eller så. Vi la oss ganska sent men sov nog rätt oroligt båda två.

Berätta om hur morgonen såg ut, såg ni varandra under morgonen eller var ni på separata platser? Vi sov hemma hos Isabellas pappa natten innan så vi vaknade upp ihop vilket vi tyckte kändes skönt. Det var ändå vår dag och det är inte så många stunder under dagen där man är helt ensamma. Vi kändes oss nog ganska spända och förväntansfulla där på morgonen men ändå lugna då det ändå var vi två.

Hur var känslan under förmiddagen? Förväntansfulla är nog det ord som beskriver det bäst. Isabella umgicks med sina tärnor och Antonia vilket kändes skönt och avslappnat. Blev sminkad och ompysslad. Simon hade fullt upp med att repa i festlokalen inför banduppträdandet, men det är ju sånt som han mår bra av!

Hur kändes det när ni såg varandra? Lite pirriga! Trots att vi känt varandra och varit ett par i så många år så var det här ändå något helt nytt som vi skulle göra.

Hur var det att gå in tillsammans framför nära och kära? Kul! Isabella var astaggad och tyckte att det kändes tryggt att hålla Simon i handen, veta att vi hade varandra och att alla var där för vår skull.

Kunde ni släppa planeringen på er dag och bara njuta av den? Ja, 100%.

Bästa minnet från er dag? Framför allt känslan när man tänker på dagen. Men ett specifikt minne är nog när vi precis avslutat vår bröllops”vals” och låten Celebration kommer på och dansgolvet fylls på en sekund och ALLA gäster bara börjar dansa. Det kändes som vi var mitt i en hollywoodfilm!

Finns det något ni skulle ändra, lägga till eller ta bort från er dag om ni fick chansen? Nej, ingenting.

Beskriv ert bröllop med tre ord: Kärlek, värme och fest! 

Vad är ert bästa tips till de blivande par som står inför sin stora dag? Börja med att bestämma vad som är viktigast för er; stor fest? Liten intim kärleksförklaring? Vill man ha en redig fest är ändå fri bar eller bar till självkostnadspris att rekommendera utifrån våra erfarenheter av bröllop. Sedan tycker vi att om man kan, så är det nog bra att inte lägga ner för mycket tid på planeringen innan, många vi har pratat med har känt en stor tomhet efteråt. En annan bra grej är att om man kan så tycker vi verkligen att man ska åka iväg ett tag direkt efter för att få stanna i sin bröllops- och kärleksbubbla! Inte gå tillbaka till jobbet på måndagen som att inget har hänt. Det var helt klart ett av de bästa besluten vi tog!

 28576771_10155091292521556_2306778732263636992_n

TACK Isabella och Simon för att ni delat era minnen och upplevelser från er stora dag och tiden där omkring. Ni är helt fantastiska!

28576944_10155091294856556_8669262758216204288_o

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *