Svettfest på SVT!

img_3425

Ibland kan det vara tröttsamt att ta sig ut om vädret känns grått och tråkigt eller så känner man att den där soffan och TV-apparaten lockar lite mer än träningskläderna. Ett koncept som jag kört väldigt hårt på den senaste tiden är korta men högintensiva pass. Annas och mitt pass var just ett sådant. Det enda man behöver är en yta stor nog för att utöva övningarna, mobiltelefon och kanske en träningsmatta om man inte vill svetta ner någon parkett. Appen jag använder mig av heter ”Tabata”, röd tidtagarklocka med svart bakgrund.

Upplägget är enkelt. Arbeta 20 sekunder vila 10 sekunder. Man kör åtta intervaller som då anses som ett varv. Jag kör oftast åtta varv totalt med de högintensiva övningarna och sedan avslutar jag två varv där jag fokuserar på något speciellt, främst core. Mellan varje varv är det tjugo sekunders vila, det blir alltså rätt intensivt. Det bästa skulle jag säga är att man själv väljer de övningar man är ”sugen” på, startar klockan och så kör man. Du kommer otroligt långt på enbart kroppsvikt. Om du är sugen på svett- och mjölksyrafest är passet Anna och jag körde att rekommendera.

  • Burpees
  • Jump lunges
  • Armhävningar
  • Vandrande planka
  • Jump squats
  • Tryck upp dig själv (liknar armhävning med klapp)
  • Split squat
  • Burpees

Lycka till =)

One thought on “Svettfest på SVT!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *