Fjärde paret ut!

img_5957-1

Äntligen är det dags att få dela med mig av Emelies och Niklas bröllop! Mitt första bröllop som ”vuxen”. En fantastisk dag, kväll och natt som bjöd på allt! Två otroligt fina och glada själar som sprider massor av positiv energi, man kan liksom inte annat än le när man möter dessa två!
img_7663-kopia-2-2

Vilka är ni? Vi är Emelie och Niklas. Emelie är kusin med Gustav och jobbar som förskollärare. Niklas undervisar i matte för dem som är något äldre och går på gymnasiet. Som par gillar vi att hitta på och uppleva saker och umgås med nära och kära.

När och var gifte ni er? På Orust den 14:e maj 2016

img_7870-1

Hur länge har ni varit ett par?  Sedan februari 2010 så åtta år nu.

När och hur fann ni varandra? Vi hamnade i samma nollningsgrupp när vi båda började studera till lärare i Göteborg. Men att det var mer än vänskap förstod vi (efter att alla andra uppenbarligen redan förstått det) först ett halvår senare.

Vem friade? Niklas

Hur gick det till? Vi var på en restaurang för att fira Emelies födelsedag när Niklas sa: ”Nu har du ditt fina leende” och började se lurig ut och letade i sin väska för att sedan komma runt bordet och gå ner på knä. Emelie slängde sig över honom och sa JAAA! Sedan var den middagen förstörd då båda saknade matlusten p.g.a. alla känslor. Så maten fick vi ta med hem i doggybags och äta nästa dag istället.

Planering av bröllop: Hur gick de första tankarna kring bröllopet? (Tex, val av månad, datum, plats, gäster osv) Emelie ville gifta sig på våren/sommaren och Niklas ville inte att det skulle vara för varmt (och den önskningen gick uppfyllelse, det var svinkallt!) så då blev det maj. Platsen var aldrig något alternativ då Niklas familj har stuga på Orust och vi tycker mycket om att vara där. Sedan är Niklas döpt i samma kyrka och vi hade tidigare varit på bröllop i samma festlokal och visste att den passade oss. Så det var ett enkelt val, både praktiskt och med en relation till platsen. Vi insåg ganska fort att hålla ett väldigt litet bröllop var omöjligt då vi tyckte det var viktigt att ha vänner och familj runt oss denna dag. Det var Emelie som tog första stafett pinnen och fixade kyrka, lokal och boende för gästerna mycket snabbt. Niklas jämförde det med att det tog henne flera veckor att ringa hyresvärden för att få en nyckel till källaren medan detta var ordnat på bara några dagar….

Vad var roligast med bröllopsplaneringen? Emelie tycker att få spåna, leta idéer, titta på bilder och drömma sig bort inom alla olika områden och tänka att allt är ett alternativ för VÅRT bröllop. Niklas tycker att åka och titta på lokalen och kyrkan när man visste att det skulle hända. Välja maten var också kul.

Vad var tråkigast/jobbigast med bröllopsplaneringen? Jobbigast var nog att så fort man blev klar med någonting så fanns det tre nya grejer att göra. Att spika en gästlista var också jobbigt och något vi inte var helt eniga om.

Höll ni sams under planeringen? Ja. Det är klart att vi hade delade meningar och tankar ibland men vi höll ändå sams.

Delade ni på planeringen eller var det någon drivande part? Emelie var nog den drivande skulle båda säga.

Stötte ni på något panikartat problem? Nä inte vad vi minns. På bröllopsdagen upptäckte Emelie massa fläckar av foundation på brudklänningen precis när hon och brudtärnan skulle åka till fotograferingen. Det var däremot panik!! Snabbt började vi googla på ”ta bort foundationfläckar” och fick fram att våtservetter till barn skulle vara bra. Emelies systerson använde blöja så vi ringde henne och fick en snabb leverans till bilen med våtservetter och vips så var fläckarna borta!! Så en rekommendation till alla brudar, ha våtservetter i närheten ifall ni skulle få fläckar på klänningen

Bröllopsdagen: Hur var känslorna natten innan er stora dag? Vi hade bjudit de som ville på en grillkväll kvällen innan vigseln. Så det var bara roligt och jättetrevligt att träffa alla och umgås. Vi hann inte tänka så mycket på nästa dag under kvällen och natten utan bara njöt av härligt sällskap.

dav

Berätta om hur morgonen såg ut, såg ni varandra under morgonen eller var ni på separata platser? Vi hade abonnerat ett vandrarhem där alla gäster kunde bo hela helgen samt vi själva. Så vi vaknade tillsammans där men sedan åt vi frukost separat tillsammans med vår familj och vänner. Efter frukosten tog vi en sista puss som ”icke-gifta” innan Emelie skulle bli fixad och vi skulle inte träffas igen förrän vid fotograferingen.

Hur var känslan under förmiddagen? Båda tyckte att förmiddagen bara var rolig då vi hängde med våra kompisar på olika sätt. Niklas slog lite golfbollar och åt lunch tillsammans med några kompisar och Emelie fixade hår och smink (det var en kompis som är frisör och make-up artist ordande det), drack och åt gott tillsammans med sin brudtärna och andra nära vänner som bodde i samma stuga.

img_7838-2

Hur kändes det när ni såg varandra? Massa kärlek och man bara ”åååhhh”.

Hur var det att gå in tillsammans framför nära och kära? Det var pirrigt innan dörrarna in till kyrkan öppnades men sen var det bara härligt att se alla man tycker om och att alla var där för vår skull! Just vid intågande var det mycket fokus på att inte snubbla och få med brudnäbbarna in. När vi väl var framme vid altaret gick det inte att titta på nära och kära för då skulle vi ha börjat störtlipa.

img_7589-kopia-2

Kunde ni släppa planeringen på er dag och bara njuta av den? Ja det tycker vi. Vi hade styrt upp mycket innan med listor, lämnat över olika ansvar och gått igenom saker i detalj med andra och vi fick jättemycket och bra hjälp av toastmasters och familjerna under dagen så vi kunde verkligen släppa allt och lita på att de ordnade.

Bästa minnet från er dag? Svårt att välja ett exakt minne men känslan när man väntade på att få gå in i kyrkan och bara det att ha alla man tycker om samlade och att de var där för oss.

Finns det något ni skulle ändra, lägga till eller ta bort från er dag om ni fick chansen? Näää inte vad vi kommer på nu.

Beskriv ert bröllop med tre ord: Glädje, kärlek och underbart

Vad är ert bästa tips till de blivande par som står inför sin stora dag? Niklas säger: krångla inte till det, det blir bra ändå. Emelie säger: Njuuuuuuut!!! Både under planeringen och under dagen. Denna underbara händelse händer (antagligen) inte igen.

_mg_7015-kopia-1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *