Skalet till bröllopshemsidan

Planering |


Skalet är klart

Vi har inte lanserat och gjort klart vår hemsida än. Men ett par veckor efter att vi hade bestämt färger och typsnitt så började vi titta på hemsida och byggde upp ett skal. Nu är det mest bilder som behövs fixas. Känns skönt!

Allt på en plats

Vi vill att man som gäst ska få all information samlad på vår hemsida och även få en tydlig bild av vad för bröllop vi har. Olika formulär för tal och RSVP kan man också fylla i. Enkelt och samlat på en plats.

Squarespace

Squarespace är ett väldigt enkelt verktyg om man inte vill använda någon av de bröllopstjänsterna som finns för hemsidor utan ha mer möjlighet till att anpassa. Utan att behöva bygga upp en WordPress-sida. Squarespace är så enkelt och man kan alltid utgå från en mall och sedan göra om hur man vill. Har man inte koll på det borde man kolla upp det – eller Wix som är en liknande tjänst. Men jag tycker Wix är lite mer begränsande. 😉

Nackdelen

En nackdel är att vi inte kan använda oss av vårt specialtypsnitt – lösningen får bli att göra på det gamla sättet och skriva texter i vissa utvalda bilder för att hålla ihop profilen. Får gå det med!

Innehåll

Inför vår hemsida gjorde vi research på en del andra sidor för att se vad för typ av innehåll som kan vara bra att ha. Här är några tips:

  • Startsida med en skön känsla
  • Vigel & Fest
  • Bra att veta
  • Tal & Spex
  • Om oss
  • RSVP
  • (och en länk till den här bloggen såklart)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *