När ska man skicka inbjudningen?

Planering |


När ska man skicka ut bröllopsinbjudningar?

Okej nu är jag som jag är och läser otroligt mycket på nätet kring diverse. Vad jag tycker är lite märkligt är att många sidor rekommenderar att man ska skicka ut inbjudningar 2-4 månader innan vigseln. Låter otroligt sent tycker jag! Tänkte testa vad andra tänker och gjorde en enkel Instagram-undersökning. Tydligt visade det sig att majoriteten av de som röstade tyckte att 6-8 månader innan är det bästa alternativet!

Upptagna kalendrar

Vet inte hur de flesta sköter sina privata delar av livet men jag gillar framförhållning. Ska jag på en middag så vet jag ofta det någon månad innan. Även om det inte är särskilt uppstyrt. Upplever det som att min generation har mycket saker i sin planering och då är det lika bra att planera tidigt än sent. Dock kan man alltid försöka med spontanare men det går såklart inte alltid.

Barn, hotell, ekonomi

En aspekt som gör att vi hela tiden har känt att det kan vara bra att skcika ut inbjudningarna minst ett halvår innan är barn, boende och ekonomi. Många gäster kommer från andra delar av Sverige – och några även utanför Sverige. Då behöver man dels tänka på att ha pengar till inte bara kläder utan även boende. En annan aspekt är såklart barnvakt.

Kristihimmelsfärds-helg = långhelg

I och med att vi tänker uppmana gäster till att komma en hel långhelg, de som kan i vart fall, så blir det ännu viktigare att gå ut i tid. En del kanske vill ta ut en semesterdag och komma ner till oss och fira hela helgen med en mini-weekend. Planera i tid kan väl aldrig bli fel?

Snart skickar vi ut

Nu inväntar vi bara allt material så att vi kan göra ordning inbjudningar! Kuverten har kommit, det andra är på gång och något material ska hittas innan det är helt klart. Gästlistan är i vart fall 98 % klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *