Bröllopsresa: när?

Planering |


Väder och vind

Vi har börjat smalna av vårt urval av resmål. Det urvalet gör det också möjligt att börja kolla på datum – och inte enbart utifrån när vi har möjlighet att resa utan även utifrån väder och vind. Många av de tropiska platser vi vill besöka har sommar på vår vinter – fantastiskt. Men inte att förglömma är alla stormar och cykloner. Det hade säkert varit en upplevelse att hamna mitt i indiska oceanen under en cyklon.. men förutom riskerna så känner vare sig jag eller Mikael att vi vill lägga massa med pengar på en regnig smekmånad.

Jobbet styr tiden

Även om man som egenföretagere kan planera sina projekt och sin tid rätt bra så vet vi när vi har mer eller mindre att göra rent säsongsmässigt. Innan jul är det galet, innan sommaren och i starten till hösten är det alltid fullt ös. Därför tror vi på en bröllopsresa antingen sista två veckorna i november 2022 eller ungefär första två veckorna i januari 2023. Skulle vi ha projekt att leverera så finns ju alltid möjligheten att jobba litegrann. Det är ju ofta det blir så ändå! Men man kan ju planera utifrån att jobba så minimalt som möjligt.

Borta bra, men inte för länge

Alltid gött att vara iväg och vi kommer nog försökta vara iväg i 14 dagar. Det känns rimligt och också viktigt att faktiskt ta sig den tiden. Ni vet innan man går på semester tar det alltid några dagar innan man landar i att man faktiskt är ledig! Huvudet behöver varva ner. 8-10 dagar känns för kort och 14 dagar känns alldeles lagom. Särskilt om man ska resa över halva jordklotet också. 🌎

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *