Möhippa!

Bröllop |


Upplägget

Vi har många vänner som inte bor så nära oss. Det blev därför så att vi planerade datum för möhippa och svensexa redan i somras. Dels ska folk resa och behöver planera och dels har vi både barn som behöver planeras bort och jobb som inte ska bokas in. En del faktorer att ta hänsyn till. Sen tycker vi också om att umgås som ett par och ville dela delar av möhippa/svensexa tillsammans. Därför ville vi ha en gemensam middag och uppslutning på kvällen. En fördel är att fler av våra vänner lär känna varandra vilket vi bara tycker är skoj!

Dag 1

På fredagen 29 april kom det hit ett gäng sköna människor. Jag hade lagat mat i två dagar och förberett hur mycket som helst. Vi blev 11 personer som käkade middag tillsammans innan vi äntligen gick och la oss – förväntansfulla med vad våra vänner hade planerat åt oss

Dag 2

Vi vaknade tidigt – som vanligt på lördagar – gick upp och tränade, jag höll mig på ovanvåningen medan tjejerna som sov över hos oss vaknade en efter en. De smög ner och började fixa med diverse. Det kändes som julafton. Du vet när du var riktigt liten och julafton var den mest förväntansfulla dagen på året. Trots att jag vad där och visste att de höll på med något så var hela upplevelsen otroligt spännande.

Vid 8 var jag färdig med träning och två av tjejerna kom upp med ett spa-kit. Vi la oss ner i min säng och de tog hand om mig med ansiktsmask, handmassage och kaffe. Även de körde på en  sheetmask. Vi var otroligt vackra.

kl 9 fick jag gå ner från trappan. Då stod alla tjejerna där. De hade fixat en brakfrukost med allt man kan tänka sig. Det var fint dukat och jag hade min bride morgonrock på mig som jag hade spa-at i. Lyckan var total. Vi åt, drack mimosas, skrattade och umgicks. Min kusin Ida hade förberett en lek som alla var med i, två sanningar och en lögn och våra skratt och förvåningar om vem som gjort vad ekade i huset. När vi ätit gav de mig en present – en kamera à la Polaroid (instax) som jag kunde ha till bilder under dagen.

Ca kl 11:30 skulle vi iväg. Jag skulle ha lediga och bekväma kläder. Stina, en av tärnorna, lånade ut bilen och vi 6 tjejer som åkte iväg fick utan tvekan plats. På radion spelades 90-tals hits och vi sjöng för allt vi kunde. Vi kom fram till Helsingborg och stack iväg till Prison Island. Otroligt roliga och svettiga timmar spenderades där. Och sen var det dags att dra hem igen.

Vid 15-tiden körde vi någon lek i trädgården och sedan käkade vi en buffé som de hade förberett. Mycket bra samtal och skratt förgyllde måltiden. Stina, som också bor i Landskrona stack iväg under lunchen. Hon skulle fixa en grej.

När kl närmade sig 17 fick jag instruktioner i att göra mig fin. Jag undrade såklart på vilken nivå och valde en modern cowboy stil som kändes bra. Sedan gick vi iväg. Sara som också bor i Landskrona guidade. Vi kom fram till Stinas hus. Överraskning! Här hade de förberett en vinprovning med en duktig man som berättade massa intressanta fakta. Gabi, som inte gillar vin, smuttade på sin öl och målade tassavtryck – det kommer jag nog aldrig glömma!

Efter provningen satt vi kvar hos Stina till kl 19 då gick vi hem till mig igen. Det var dags att förbereda den gemensamma middagen. Alla hjälptes åt med dukning, framplock mm. Kl 20 kom killarna tillbaka och mitt fantastiska tjej-team hade löst allt. Vilken dag!

På kvällen blev det middag, goa samtal, dans i köket, beerpong och till slut en kort utgång på en klubb i Landskrona. Det var roligt att få dansa med tjejerna igen. Det kan ha varit tio år sedan sist. Eller nästan!

Dag 3

En fördel med att ha så många som sover hemma hos en eller i närheten är att man kan prata om alla minnen och fortsätta umgås dagen efter på frukosten. Det gjorde vi såklart! De sista tjejerna, Gabi och Elin, lämnade vid 13 och efter det blev det småstädning och soffhäng innan barnen skulle komma på söndag kväll.

Världens bästa helg – tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *