Intervju i Lars Wallins ateljé

img-1971

img-1971

Igår var vi hos Lars Wallin i hans ateljé i Sthlm för att få en exklusiv intervju som kommer upp både på vår sajt och i vår utgåva som släpps i September. Lars firar trettio år som designer i år och släpper sin biografi i september. (Boken gick i tryck igår! ) .

Det var så kul att få intervjua Lars, han är verkligen ett proffs!  Jag var ju som sagt lite (dvs mycket) nervös innan, dels för att han är en ikon och att jag personligen tycker att han är ett geni och såklart för att jag vill göra ett bra jobb väl på plats. Lars var otroligt varm, lugn, hjälpsam och verkligen ett totalt proffs. Allt ifrån hur han formulerade sig till sättet han förde sig var verkligen ett med det kreativa. Så svårt att förklara men han är verkligen så sjukt kunnig på det han gör, inget lämnas åt slumpen och han älskar verkligen genuint designer yrket. Det är han ut i alla hans celler. Låter flummigt kanske men jag hoppas att ni förstår hur jag menar.

img-1973

Fotografen Maria Wideman i action.

img-1974-2

Videografen Simon Kallin filmade allt inför videon som kommer att släppas på vår youtube kanal.

Allt gick smidigt, vi kom dit 9:30 och riggade upp allt och kl 10:00 som planerat började vi intervjun. Vi höll på fram till 12:00 och sen packade vi ihop och åkte hem.

Lars fick frågorna innan vi kom dit men väl på plats blev det lite mer följdfrågor och jag fick lägga band på mig för annars hade jag fått material till att skriva en hel bok om honom. Personer som inspirerar till att följa sina drömmar och som lever sin dröm fullt ut är ju så intressant att lyssna på, man vill ju bara veta mer.

Jag hade även valt ut tre frågor från er följare som ni skickade in via vår instagram som han svarade på när vi körde live. Det var verkligen jättekul att han ställde upp på det. Var det någon av er som såg det? Vad tyckte ni?

Lars hjälpte till med att flytta på möbler, han gick med på att vi tog handsprit och skakade hand för att filma en entré utan problem. Så ödmjuk, lättsam och ännu en gång värt att pointera, ett proffs ut i fingerspetsarna.

img-1970

Sen måste jag bara visa hans handsprit, jag har en rosa liten flaska i väskan från apoteket med slitna kanter. Han har sin i en lyxig guld flaska. Han är liksom ett med allt han gör. Sättet han klär sig, hur ateljén är stylad, hur han arbetar, hur han för sig och hur han talar. Det är häftigt.

img-1972

Allt gick smidigt det var bara lite ljus och lampor från oss som stängde av sig lite då och då samt några byggjobbare som gjorde ljud och förstörde när vi spelade in. Man vill ju inte ha en film med massa störande borr ljud. Tur så är Sinom ett proffs så det kommer att bli bra ändå. Jag gjorde några små missar som att inte spela in en ” Hej här sitter jag med Lars Wallin som firar trettio år” utan det gjorde jag på vår live….så puckat men vi lägger till lite text och klipper till videon lite så det kommer bli bra ändå. Men man blir ju sur på sig själv.

Men verkligen en lyckad och otroligt rolig dag! Jag ser fram emot att få läsa hans bok, den är nog riktigt inspirerande och något som behövs i dessa tider.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *