Diamanter och brudklänningar

ringar_webb

Hej vänner! Hur går det i bröllopsplaneringen? Vad kan ni bocka av och vad har ni kvar och när är det dags?

Idag började jag dagen hos juveleraren Patrik Hansson i Uppsala och valde ut ringar inför modefotograferingen vi har på onsdag. Vilken dröm att få välja ut! Det bästa med dessa möten är ju att jag lär mig nya saker hela tiden. Patrik berättade hur det går till när han skapar en förlovningsring och gav tips på att man ska tänka till lite vid val av sten i sin ring speciellt när det är en ring man använder varje dag. Vissa stenar är mjukare än andra och kan då lätt skadas och det kan resultera i att man kan tappa stenen osv för att dom är mer sköra än tex diamanter. Jag är ju mer en person som utgår i från det visuella och inte det praktiska så han lärde mig ett och ett annat om diamantringar vilket var otroligt kul.

ringar_webb

ring2_webb

ringar3_webb

( Titta på detta konstverk som finns i Patriks juvelsalong, den har Patrik skapat själv!)

Efter Uppsala vart det ett besök hos Brud och fest Stockholm. Diamanter och vackra brudklänningar på en och samma dag, lyx dag!

brudochfest_webb

brudochfest2_webb

Väldigt fin butik, dom har ju inte gjort klart den helt än men den var väldigt stor och öppen. Fullt av vackra brudklänningar, jag skulle absolut inte kunna arbeta där för jag skulle bara stå och pröva brudklänningar hela dagarna.

Det var några blivande brudar som kom när jag var där och jag kunde känna av deras pirr i magen. Vilken känsla. Therese på Brud och Fest är ju underbar och hon berättade att hon skulle valt exakt samma brudklänning om hon skulle gifta sig igen som den hon valde för 17 år sedan. Hon bar en tajt modell med långt släp när hon gifta sig. Jag frågade Therese vad brudar i dagsläget oftast väljer för modell hos dom men det var olika. Vissa väljer jungfrumodellen och andra väljer prinsessbakelsen.

( Jag kommer nog välja en av varje på mitt bröllop. Jag kan inte välja, haha).

I lördags när jag hämtade upp några brudklänningar från Lilly i Sthlm så såg jag en brud och hennes väninna pröva brudklänningar och jag ville fråga Hur känns det? Var ska ni gifta er? När ska ni gifta er? Men jag lät dom ha sin moment ifred men jag älskar ju att höra alla kärlekshistorier! Därför är det så otroligt KUL när ni svarar och kommenterar både på blogg, mail och sociala medier. Fortsätt gärna med det :).

Jag avslutar dagens blogg med ett litet tips- Kaffefilter!

Om ni ska grilla hamburgare som vickning på bröllopet och valt att göra det utan catering firma så är ett tips att sätta hamburgaren i ett kaffefilter vid servering. Lättare att hålla i utan att det blir slabb på finkläderna. För att göra det finare och mer personligt kan man beställa fina klistermärken med monogram eller era namn på och klistra på som en fin detalj.

farmor_webb

farmor-tva_webb

Här ser ni min farmor på stadiga 86 år från söndagens grillning. (2 meters avstånd håller vi såklart och handspriten flödar.  (Längtar tills jag får ge henne en riktig kram!)

Kom ihåg att följa vår Instagram på onsdag när vi har modefotograferingen!

Ciao!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *