Aude Asklöv

Okategoriserade |


Idag var jag på möte med parfymören Aude Asklöv. Det hela börjar med att jag blir sen för att jag virrar bort mig mitt inne i stan. Tur så kunde min karl guida mig genom telefonen eftersom jag är sämst på att följa Google Maps. Sen efter mötet va hon så snäll så hon gick sällskap med mig så jag skulle hitta till tunnelbanan, jag behöver vara mer inne i stan med andra ord, haha.

Vi tog en fika vid vattnet och pratade om parfymer. Otroligt roligt att få lära sig och hon va så gullig att hon hade med sig ett prov på en parfym hon gjort. Doftade magiskt, lite vanilj och trä. Det är häftigt hur mycket man påverkas av olika dofter utan att man tänker på det. Och att allting har en doft omedvetet. Allt ifrån frukostflingorna till naturen och till kroppen.

img-3969

Aude är fransyska men har bott även i England och nu i Sverige med sin man och deras tre barn.

Att skapa en egen parfym i Frankrike ligger på ca 500 000 kr så då lät 20 000 kr som det kostar i Sverige lite bättre, haha. För 20 000 kr får du då skapa din doft heeelt från början. Otroligt häftigt, men man kan komma lite billigare undan genom att skap sin doft utifrån en grund doft som redan Aude skapat. Då är priset från 5000 kr.

Jag älskar ju parfymer , lika så min mamma och min Karl, så drömmen vore ju att skapa sin absolut egna signatur doft. Men som Aude sa att ha en parfym garderob är inte heller en dum idé. Parfym handlar om att förmedla en känsla. Jag själv har en doft till vardags och en till fest men att ha en känslostyrd parfym garderob är nog några att eftersträva. För man pendlar ju i sina känslor varje dag och det ska va kul med doft!

Sen gav hon ett super bra tips som jag kommer dela med er på vår Instagram.

Det var så trevligt att träffa henne och om det inte var för att ja va tvungen att hämta mina barn på dagis ( som jag blev sen till haha) så hade vi nog kunnat prata hela dagen. Otroligt intressant att få lära sig mer om doft och skapar processen.

Jag är ju en sån som köper marabou men jag önskar att jag va en sån som istället köpte chokladpraliner.  Och det är likaså med parfymer, dock älskar jag ju min parfym från YSL (black opium) men att få skapa sin egna doft som ingen annan har och som är gjord med naturliga råvaror från grunden hade ju varit lyx!

2 svar på “Aude Asklöv

 1. Aude säger:

  Super trevligt att träffa dig Jacqueline och prata dofter. Och så kul att så många är doftintresserade i Sverige! Det finns massor
  att erbjuda, min tips är : LEK med dofter! Det ska vara roligt och inte läskigt. Prova, testa och njut.
  Aude

  Svara
 2. Jacqueline säger:

  Så trevligt att träffa dig och du har helt rätt ! Det är kul med doft! 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *