Väntan som bröllopsgäst

Okategoriserade |


Hej vänner hoppas att ni haft en härlig helg! I helgen gifte sig vår ena vinnare av omslagsbruden, STORT grattis!

Jag har tänkt lite på bröllop nu under helgen och försökt komma på hur man gör det optimala bröllopet, vad som krävs. Jag har varit på många olika bröllop både som gäst och som bröllopskoordinator och oavsett stil, tårta, musik eller lokal osv så är alla bröllop FANTSTISKA på sina sätt eftersom alla har en gemensam nämnare, KÄRLEKEN. Det spelar ingen roll om tårtan är torr eller om musiken under vigseln krånglar.

MEN jag har kommit på ett MEN när det kommer till bröllop, enligt min mening, och det är väntan som oftast bli. För bröllopsgästen finns det olika stunder där en väntan oftast dyker upp.

  • Innan vigseln. Gästerna är ofta lite pirriga och nervösa, alla känner inte alla, brudparet är oftast lite sena. Det tar tid att sätta sig på sina platser. Man vågar inte riktigt prata med alla än utan håller sig lite med dom man känner.
  • Efter vigseln fram till middagen. Här blir det ev först lite grattis kramar innan brudparet oftast smiter iväg. Om man har en brudskål så serveras oftast lite bubbel ev med tilltugg. Sen när brudparet smiter iväg så blir det en väntan fram tills alla kan sätta sig till bords. Vilket brukar vara 1 timme. Här behövs det antingen mer bubbel eller mycket tilltugg så gäster kan mingla. Jag skulle även ev ha någon form av happening för gästerna här. Tex magdansare, dans, live musik, kanske om toastmastern berättar om brudparet och hur dom träffades osv. Alla gästerna vet säkert inte brudparets historia. Eller en tipspromenad med frågor om brudparet.

Oftast så har man som gäst ätit en tidig lunch för man tar god tid på sig att göra sig iordning och sedan åker man så man är på plats i god tid. Så som gäst har man oftast tom mage vid vigsel som brukar ske runt kl 16:00. Så att bjuda på lite tilltugg innan middagen är bra. För väl till bords brukar det även bli förseningar innan maten serveras.

4omvdyww

  • En av sakerna ni borde gå igenom innan bröllopet oavsett om ni har koordinator eller enbart toastmaster är talen med köket. Har ni tal, se till så köket vet när det ska ske. Det är inte så kul att bli störd mitt i ett tal av att det ska serveras mat eller om maten precis serverats och så får man som gäst inte äta utan behöver lyssna på ett tal först. Då blir maten kall och det är inte så lyckat.

Sen är det oftast fest efter middagen och då är gästerna avslappnade och party sugna och det är oftast den delen alla längtar efter. Så mitt tips är att gör inte middagen längre än vad den behöver vara utan lägg mer tid på att dansa loss!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *