Njut, planera och ha kul med det.

Okategoriserade |


Hej Vänner, hur mår ni? Jag känner av att hösten börjar göra entré  och välkomnar det med öppna armar. Jag är redo för mys! Tända ljus, stickade koftor och en stor kopp te.

Jag har tänkt mycket på bloggen, tanken var att ni skulle få följa med på vårt kontor, kundmöten, bakom plåtningar osv. Våren och sommaren blev ju inte som man trodde pga pandemin och frågan är hur hösen kommer att bli. Vi fortsätter just nu att jobba hemifrån och ta möten över skype eller telefonen. Mitt kontor just nu är mitt köksbord, som har kvar yoghurt fläckar från barnens frukost och det står disk i diskkorn. Det är inte så ”IG vänligt” dvs inspirerande att se så att säga. Jag funderar på att skaffa mig ett hemmakontor men problemet är att vi redan bor trångt, fyra personer i en tvåa. Vart ska jag ens få plats med ett skrivbord?

Jag tror att den första kommentaren jag fick på bloggen som löd –  Är det en personlig blogg eller är det en bakom kulisserna blogg? skapade en osäkerhet hårt i mig. Grejen är att jag är så mycket jag i mitt jobb så jag kan inte separera de två, på gott och ont, så jag behöver få vara personlig i denna blogg. Jag hoppas att ni tycker att det ändå är kul att läsa annars får ni gärna kommentera om vad ni vill läsa mer om! Kan vi säga så? För jag har märkt att prestationsprinsessan inom mig har dragit sig för att blogga och jag känner att jag behöver få vara mer lekfull. Vilket jag även fick till mig under min chakra balansering för några veckor sedan. Min lekfullhet behöver få utlopp.

Denna vecka är även lite speciell för på fredag fyller jag 33 jordsnurrar! Så min födelsedagsvecka ska jag preppa med härliga feelgood grejer så jag är i mitt esse på min födelsedag. Det tycker jag även att man ska unna sig veckan innan sin bröllopsdag!

Veckan innan bröllopsdagen tycker jag man bör fokusera på att gå ner i varv som brudpar. Tex äta goda och mysiga middagar tillsammans. Ta promenader, prata gamla minnen från när man träffades. Gå på spa och få massage tillsammans eller varför inte göra hemma spa med levande ljus ihop?  Det är så lätt att gå in i stress och om det är en sak jag lärt mig i dessa veckor så är det oftast ens förväntningar som ställer till det för en. Kan tro att det även är så kring bröllopet och i bröllopsplaneringen. Vad tror ni?

Man ska ha det ”perfekta” bröllopet där alla ska ha otroligt mega  roligt och man ska se ut som sitt absolut bäst jag dvs krav och förväntningar. Och då om det blir regn fast man hela tiden stressat över att det ska vara sol eller om tårtan är lite torr eller om någon gäst gäspar så rasar världen samman för man har byggt upp så mycket inför bröllopsdagen. Jag tror att det ligger i att man har en bild av att man bara har ”en chans på sig” eftersom att man oftast tänker att man enbart ska gifta sig en gång i livet. Jag vet att jag kämpar med det. Det känns som att jag och min karl aldrig kommer kunna gifta oss för vi kommer aldrig ha en budget som täcker allt det jag tror att vi absolut MÅSTE ha på vårt bröllop. Och då har det ju blivit lite knas i tankarna, det ända som behövs egentligen är ju jag och min karl och våra nära och kära som vi vill dela stunden med samt en vigselförrättare (men ni förstår vad jag menar). Allt annat runt om kring är ju bara en bonus och något som ska vara kul att planera! En stor ( eller liten) kärleksfest. Inga rätt eller fel finns. Så vad vill jag komma med detta? Jag vet inte jag svävade ut lite, men jag tror att i livet så gör vi det ibland så svårt för oss själva fast vi inte behöver det. Att vi bara ska låta oss stanna upp och känna efter ”varför”. Skala ner och komma ihåg vad som är det viktiga för oss. Speciellt när det handlar om bröllopsdagen. Grundkärnan är ju att det är en dag i kärlekens tecken då man väljer framför varandra och oftast även framför sina nära och kära (och kanske något gudomligt/gud om man är troende) att man vill dela sitt liv tillsammans. Till det behövs egentligen inget mer än dom som ska vara närvarande. Man behöver tex ingen brudbåge men det är otroligt vackert att ha det så självklart ska man ha det om man vill det. Det jag vill säga är bara NJUT, planera och ha KUL med det!

Kom ihåg att läsa om våra tre omslagsbruds vinnare på www.alltombrollop.com!

jennydrakenlind_20200403_0288_webb

Fotograf JennyDrakenlind

2 svar på “Njut, planera och ha kul med det.

 1. Ewe säger:

  Fattar vad du menar, själv har jag aldrig drömt om ett stort bröllop och det är inte så stort nu heller men känner att man lätt
  svävar iväg och det blir större än man tänkt från början :))

  Sen har jag funderat på hur det skulle bli om man var tvungen att ställa in pga yttre omständigheter men kom fram till att vi
  aldrig skulle göra det. Det enda som egentligen är viktigt är att vi gifter oss med varandra, om det så bara är vi på stadshuset
  eller whatever. Så kan man ha festen sen eller inte, jag vet att oavsett vad så blir jag nöjd och lycklig bara jag får min man <3 🙂

  Svara
  1. Jacqueline säger:

   Så sant! och det är ju det allt handlar om, kärleken och att få ingå i någonting större tillsammans! Tack att du kommenterar !

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *