Känslorna efter bröllopet?

Okategoriserade |


Alltid när jag sitter och nattar Atilla ( behöver sitta bredvid tills han somnar annars vägrar han sova i sin säng) så går min hjärna på högvarv. Idag hamnade mina tankar på att det måste nog kännas rätt tomt efter att man haft sitt bröllop. Allt man planerat under lång tid och alla känslor och förväntningar och sedan är stunden över och ett nytt kapitel tar vid.

Jag gillar inte förändringar, eller jo nu ljög jag, jag gillar utveckling, men det är samtidigt jobbigt när en sak tar ”slut” och en ny ”börjar”. Förstår ni vad jag menar? Att ställa om sig kan vara lite tufft och tomt.

Jag tror det kan vara bra att åka på en smekmånad eller en mini moon just för att få landa i att man precis gift sig. Smälta, reflektera och njuta av vad man precis fått uppleva och inte kasta sig in direkt i vardagen och rutiner. Vad tror ni?

Jag tror även det är bra att skriva dagbok eller spara minnen under bröllopsplaneringens gång för att sedan kunna gå tillbaka och minnas detaljer man kanske glömmer med tiden. Samt att filma och ta mycket bilder under planeringens gång eller är det bara jag som är sentimental, en samlare och känslostyrd, haha. Hur gör ni?

Jag skulle nog även vilja att bröllopsdagarna åren efter firades ordentligt och jag gillar tanken på att förnya sina löften efter tex 10 år som gifta. Det jag tycker är så fint med bröllop är att man aktivt väljer att leva sina liv tillsammans. Trots varandras ” fel och brister” och olikheter. Det är så fint med kärlek. Jag tror på jag – kan -inte-leva-utan-dig-kärlek. Det är inte alltid lätt utan kan vara rätt dramatiskt ibland men det tar vi en annan gång. Nu svävar jag ut.

Bilderna är från unsplash

Så egentligen om man tänker efter så öppnas bara nya vägar upp efter bröllopet och det tycker jag är fint. Allt beror ju på vad man vill och vad som känns viktigt och tänker jag på det viset känns det bättre och skulle nog inte kännas lika tomt.

Något jag ska arbeta mycket med 2021 är att vända allt som känns svårt eller jobbigt till något positivt. Dock har jag inte lyckats med det när det kommer till mina barn och när dom lever rövare, vilket dom gör just nu eftersom dom är i trots åldern ( eller som en vän sa utvecklings fas). Det är en riktig pain in the ass fas. Då är andningen bra, gäller bara att komma ihåg det. Övning ger färdighet!

 

4 svar på “Känslorna efter bröllopet?

 1. Ewe säger:

  Själv har jag skapat en bröllopsblogg bara för mig själv för att kunna se tillbaka 🙂 Och vi kommer åka på bröllopsresa direkt, skulle absolut inte kunna gå tillbaka till jobbet som vanligt måndagen efter haha. Kommer ta ett tag att smälta allt.

  Tror dock inte det kommer kännas tomt, för mig har det viktigaste (och det jag sett fram emot mest) alltid varit att vara gift. Har aldrig varit en sån som drömt om bröllop i sig. Jag nördar in mig på ett projekt när det är aktuellt, men sen kommer jag gå vidare till nästa grej i livet samtidigt som jag njuter av att vara gift med min drömman <3

  Svara
  1. Jacqueline säger:

   Det låter perfekt tycker jag, alltid kul att gå tillbaka och se detaljer man glömt 🙂 Var ska ni åka på bröllopsresa?
   Det låter sunt och väldigt fint! När och var ska ni gifta er? När visste du att det var han du ville gift dig med?
   tack för att du kommenterar, jättekul att läsa 🙂

   Svara
   1. Ewe säger:

    Ja men verkligen 🙂 Vi ska till Maldiverna (drömresan), hoppas bara allt går som det ska med tanke på att världen är som den är, men är ganska hoppfull om att det ska lösa sig till dess.

    Vi ska gifta oss den 28/8 i Norrtälje (lite utanför Stockholm). Tror jag visste det ungefär ett år in i förhållandet, och visade sig att han började gå i de tankarna ungefär då också (han planerade att fria på semestern året efter och så blev det). Den här veckan firar vi 4 år. 😀

    Det är väldigt kul att läsa din och de andra bröllopsbloggarna här också 🙂 Särskilt med tanke på hur förra året har varit och situationen vi befinner oss i, så känns det extra roligt att läsa om andras erfarenheter och peppa varandra.

    Svara
    1. Jacqueline säger:

     Låter underbart! Dit vill jag också resa! Vi håller tummarna att det går. jag längtar så mycket efter att åka tillbaka till Istanbul så jag snart blir knäpp så hoppas skiten är över till i sommar senast höst.
     Älskar Norrtälje hade landställe lite utanför när jag var liten på Rådmans ö. Var i Norrtälje ska ni gifta er och varför valde ni där?
     Å grattis till er hoppas ni får ett härligt firande 🙂
     Tack va glad jag blir, ja man får hitta ljusglimtar och låta sig inspireras under denna period. Kul att du kommenterar, både på bloggen och på IG 🙂

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *