Livet har inga garantier

Okategoriserade |


Det finns inga garantier!

Vänta inte med att gifta er, det kan låta lite klyschigt men oavsett pandemi eller ej så har livet inga garantier. Det ända vi vet är nuet och vad som händer om en timme, om en vecka eller om ett år vet vi inte. Så därför behöver man fråga sig som brudpar – vad vill vi? vilka gäster vill vi verkligen ska komma och var vill vi gifta oss? Sedan utifrån det ta ställning.

Pandemin har nog fått alla att tänka annorlunda och förhoppningsvis bli mer kreativ och uppskatta det lilla mer.  Det jag har märkt är att brudpar fokuserar mer på ”vad vill vi” och inte på ”vi borde göra si och så” .

Om jag tänker efter, både på bröllop jag gått på eller hjälpt planera som bröllopskoordinator, så är det inte storleken på gästantalet som spelar roll. Det är stämningen, pirret, maten, festen, glädjen som man minns. Oftast har man några nära som man absolut vill ha med på sitt bröllop, unga som gamla, men det kan även ske i livet utan pandemi att de personerna kanske inte kan närvara. Jag exempelvis vill gärna ha med min farmor som är 87 år MEN det är inte säkert att hon skulle kunna komma oavsett pandemi eller inte. Och hon hade nog enbart stannat på vigseln och inte på festen. Jag vet även att farmor inte själv absolut måste vara med på mitt bröllop, även om hon självklart inte skulle säga nej, men för henne är vetskapen om att jag gifter mig tillräcklig. Hon vet att bröllopet kommer bli fantastiskt och hon vet att jag vet hur glad hon är för min skull. Det räcker för henne. Sen eftersom dagens teknik är otrolig hade vi då sätt till så att hon skulle kunna se det live eller i efterhand.

Så det jag menar är att livet händer oavsett pandemi och att man inte ska ta saker för givet utan leva här och nu, i nuet. Vill ni gifta er nu hittar ni säkert ert sätt ni vill gifta er på. Det kanske inte är det ni tänkt från första början men den nya planen kommer att vara minst lika bra, om inte bättre, resultatet är ju den samma, ni blir gifta!

Så det jag egentligen ville säga är gör som ni vill, gift er nu eller sen, stort eller litet, med gäster eller utan, i brudklänning eller i baddräkt. Vad vill ni? Det är det som betyder något men vänta inte på något ”bättre”, det blir vad man gör det till och vad man har för mindset. Vill ni ha ett sagobröllop, klart ni ska ha det! OCH det går att ha även om ni har ett mindre antal gäster!

Jag ville nog med detta bara peppa er blivande brudpar, njut av planeringen, gift er nu eller sen, det är upp till er. Njut under resans gång med att ni planerar att gifta er, det kommer ske och ni bestämmer när, hur och var.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *