”Varför har ni inte gift er ännu?”

Det var så det började. En hagefest hos min svägerska i Oslo under midsommarhelgen. Maten var sen och vi hade alla fått i oss för mycket bubbel under minglet.

En del av svaret är att vi inte fått gifta oss så jäkla länge. Vi blev ihop 2006 när jag studerade uppe i Umeå. Först 2009 bestämde Svenska kyrkan att samkönade hade rätt att gifta sig i kyrkan, samma år som det infördes könsneutral äktenskapslag. 1 januari 2017 började detsamma gälla i Norska kyrkan.

Så 1,5 år efter att det var möjligt, 11,5 år efter att vi träffades på den där nattklubben i Umeå och med en släkt som tyckte att nu var det väll ändå dags att vi hade något riktigt roligt att fira. Då bestämdes det.

På Facebook skriver jag innan Liv hinner tänka för mycket på det: ”Om ett år gifter vi oss i Lofoten”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *