Hur mår vår bröllopsbudget?

kalender

Det var svårt att gissa i förväg vad det skulle kosta att gifta sig, så vi började verkligen inte med ett realistiskt estimat. Främst för att jag hade typ ingen aning om alla småsaker. Man kan gifta sig nästan helt gratis eller så kan man göra det till sin livs fest.

Nu har vi en mycket klarare bild, så jag tänker dela med mig hur vi fördelar vår budget. Jag har inte så mycket tips mer än att ”håll dig inom din ekonomi”. Ha hellre en längre förlovningsperiod, om du vill ta i så du spricker, så hinner du spara längre. Vi tänkte ut hur mycket vi realistiskt kunde spara ihop på ett år och det är det som idag är vår budget. Liv hjälper alltid till med att tänka på ”vad hade du hellre gjort för pengarna?”. Typ spara till ett hus.

Vi lägger krutet på mat, dryck till maten och fotograf. Vi har inte valt att ha filmare (vilket såklart hade varit fantastiskt) och inte heller någon underhållning på kvällen.


Mat, dryck och festlokal 35%

Blommor och dekoration 10%

Kläder, acessoarer och vigselringar 10%

Fotograf 20%

Trycksaker 5%

Övrigt 20% (allt ifrån hotell, transport och hår och smink)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *