5 snabba till toastmadame Suvita

img_1881.jpg
Suvita är min barndomsvän och min partner in crime när det kommer till dekadenta kvällar fortfarande. Ibland blir inte allt som det är tänkt och Suvita missar faktiskt själva bröllopet, men kör hårt med planeringen inför dagen ändå.
1. Hur känns det att vara toastmadame?
Det känns ärofyllt att få ett så stort förtroende från ett brudpar. Liv och Caroline kommer att minnas och bära med sig bröllopsdagen i resten av sina liv, så det är otroligt roligt att få kasta sig över bröllopsprogrammet och se till att allt det praktiska är på plats för att göra dagen magisk.
2. Vad tycker du är de viktigaste uppgifterna som toastmadame?
Under planeringsstadiet är det viktigt att vara lyhörd och öppen för brudparets önskemål, ha god förmåga att dra nytta av olika typer av personligheter, exempelvis familj och vänner som önskar hjälpa till under bröllopsdagen eller hålla tal. Och att hitta kreativa lösningar när man stöter på hinder. Under själva bröllopsdagen är viktiga egenskaper att behålla lugnet som toastmadame när oväntade situationer dyker upp, att inge trygghet och visa tydlighet gentemot både brudpar och gäster samt att trivas med att stå framför folk och prata. En aspekt som gör bröllopsmiddagen lite extra speciell är om toastmadame har ett tema eller röd tråd i samband med introduktionen till varje talare.
3. Hur tycker du att vi ligger till?
Jättebra! Jag har både varit toastmaster och brudtärna förut, och måste säga att jag är imponerad över Caroline och Livs goda förmåga att välja inriktning, boka och beställa så pass tidigt inför bröllopsdagen. Det är bra av två anledningar. För det första kommer bröllopsnerverna ju närmare bröllopsdagen man kommer, det kan leda till att brudparet har svårare att ta beslut. För det andra får brudparet möjlighet att njuta mer av resan fram till bröllopsdagen, dvs. menyvalen, vinprovningen, dekorationsval, bröllopsdansen och mycket mer. Vi har fortfarande några To-Do’s kvar, men de har tydliga deadlines som jag givetvis kommer att följa upp.
4. När får jag vara toastmadame på ditt bröllop????
Haha! Jag älskar att gå på bröllop men är osäker på om jag själv kommer gifta mig. Så jag får be att få återkomma.
5. Bra listor att ha?
– Bröllopsprogram (tidplan för middagen är viktig för kökspersonalen/ servitörer)
– Kontaktuppgifter (fotograf, musiker, kökschef, brudtärnor, best man etc.)
– Lista över familjemedlemmar och relation till brudparet
– Lista över gruppfotografier till fotografen
Tack Suvita!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *