Planering

Jag älskar att planera, att tänka ut och fnula på hur man egentligen vill ha det, testa dukningar, fundera på vilka människor man vill ha där, bestämma mitt utseende etc. Det är sjukt roligt, därför började bröllopsplaneringen ganska raskt efter frieriet.

Steg ett var ändå att bestämma budget, vi landade i att det får kosta runt 70 000 kr totalt, vi får se var det slutar men vår budgetplan är väldigt detaljerad så jag tror inte att vi har missat någonting. Tanken är att vi ska göra mycket själv, vi har bokat en bygdegård att hålla festen på och ska gifta oss i en kyrka(alltså gratis).

Jag ska nästa vecka till en sömmerska och börja planera min klänning, trots att det är drygt 11 månader kvar, men mitt sinne blir lugnare om jag kan bocka av grejer längs vägen och klänningen är en stor grej för mig. Kommer att komma mer detaljerade inlägg angående alla våra detaljer längre fram.

Efter att vi hade satt budget, satte vi oss och funderade på gäster, vi gjorde en ”måste lista” och en ”reservlista”, betyder inte att de på reservlistan är sämre vänner men innan vi visste vilken lokal vi skulle vara i kände vi att vi inte kunde bjuda exakt alla vi känner. Men nu ser det ut som att de flesta blir bjudna, vilket innebär att jag kan bjuda med de som jag har roligt med på jobbet också. Varken jag eller Niklas har speciellt stor släkt, så det kommer endast vara vår närmsta familj och en kusin(fast hon räknas mer som vän än som släkt). Resten blir vänner och bekanta som vi har jäkligt roligt med!

Nästa inlägg kommer att handla om hur vi letade lokal och kyrka och varför det slutade som det gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *