Att skapa sin egen klänning

Puh, nu har jag skickat in alla mina val till Mejan som är den som äger Matildas fest. Känns nervöst men också extremt bra, jag är så nöjd med mina val hoppas bara på att de blir lika bra i verkligheten.

Basen är en sjöjungfru-klänning med omlott och en tight kjol som utgår från ett”v” från knäna. Spets längst ner på kjolen, spetsärmar och spets vid bysten.

När man kommer in till Matildas fest möts man av en vänlig kvinna som direkt går igenom alla  villkor, vilka val jag har och hur lång tid det kommer att ta. Jag visar lite bilder, vi mäter precis alla kroppsdelar och diskuterar vilken typ av spets jag vill ha(fanns tre olika sorter, antik, 3D och någon till) hur många lager tyll jag vill ha i underkjolen, vilken nyans jag vill ha på klänningen, hur djup urringning, hur långt släp och hur långa ärmar.

Det finns ett antal klänningar i butiken som jag kunde titta på för exempel och alla hade fantastisk kvalité. Det är en inbyggd korsett och bh i klänningen.  När vi diskuterat allt får jag ett totalpris på 6800kr inklusive en underkjol.

Efter mitt besök fick jag ett mail med alla spetsar inom den kategori(jag valde antik) jag hade valt. Det var bilder på kanske 30 spetsar i alla möjliga former och mönster, svårt att föreställa sig men tillslut valde jag två stycken och så fick Mejan själv välja den hon trodde skulle passa bäst, litar helt på hennes omdöme. Sen fick jag skicka in bilder på klänningar jag sett och gillat och vilken detalj det är jag gillar och så klippte hon ihop det till min drömklänning. Jag fick ett mail med alla uppgifter och bilder och så fick jag godkänna det sista. Full koll från början till start!

Klänningen sys upp i Asien men allt småpill och justeringar ingår och görs av Mejan på plats sen när klänningen levererats. Nu kommer klänningen vara färdig ca 9 månader innan bröllopet så för mig var det viktigt att det ingick ändringar till slutprovningen och det skulle inte vara några problem.

Bilden visar ett litet urval av de spetsar jag kunde välja på, ni förstår att det var svårt…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *