Mat och dryck

buffe

Jag är extremt intresserad av mat och dryck, använder ofta matlagning som en slags terapi och ser ofta att en lyckad kväll är när jag fått äta och dricka något gott. Jag och min bästa vän lägger gärna pengar på att testa nya restauranger och även om jag inte är någon vinsnobb så uppskattar jag ett gott vin väldigt mycket.

Maten till bröllopet är viktig men då vår vänskapskrets har olika preferenser känner vi att en fast meny är riktigt svårt. Både jag och Niklas gillar idén med buffé då det skapar lite rörelse under festen och erbjuder våra gäster ett större urval med mat. Jag är dock extremt anti catering, det är sällan det presenteras något unikt eller speciellt och det är en ganska dyr lösning. Så vi har tagit beslutet att laga den mesta maten själva, men förhoppningsvis hjälp från några elever från restaurangskolor här i stockholm(hur jag kommer i kontakt med dessa elever är en annan svår fråga, men jag har mina idéer). Jag vägrar att servera potatissallad och kallskuret kött, det är den tråkigaste maten någonsin, även om den är rätt lätt att ”sälja in” till den stora massan, så jag blir kanske tvungen att servera något liknande. Men om man blandar lite roligare rätter med klassiska bufférätter känns det som att vi kommit i hamn. Det svåraste just nu är att enas om vad vi ska servera, när det väl är satt gäller det att hitta lämpligt vin och sen börja provlaga sig fram för jag kommer inte stå dagarna innan mitt bröllop och laga något för första gången.

Förutom en buffé kommer vi att ha en förrätt för att samla våra gäster efter minglet och för att lämna lite utrymme för eventuella tal. Jag ser helst att det blir en vegansk förrätt så att den passar precis alla(vegansk då många i vår umgängeskrets är allergiska mot laktos och då finns det bra sojaprodukter).

Både jag och Niklas kände att bröllopstårta är lite överskattat så vi kommer enbart att servera en efterrätt, eftersom vi gillar att skoja till det lite kommer efterrätten inte att vara speciellt klassisk, vi är just nu i kontakt med ett antal bagare som ska hjälpa oss med efterrätten och just nu känns det riktigt bra.

Dryck kommer att köpas från Tyskland med hjälp av mina föräldrar som bor i Skåne, tanken är att vi ska servera några hyfsade vinsorter trots att de kommer på box, det som är roligt är att man faktiskt kan få helt okej vin på just BIB, vilket faktiskt är det smidigaste då det antagligen kommer att gå åt 10-15 boxar.

 

Bildkälla: ICA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *