Att vara två i en planering

Jag är en ”projektledartyp”, vilket innebär att jag gillar att hålla i ställningarna, ha koll på vad som händer och se till att saker händer. Dock är det alldeles för lätt där mig att gå och bli detaljstyrd, att jag fokuserar på att få igenom saker snabbt och att beslut ska tas snabbt. Detta gör att mina andra projektdeltagare ibland blir åsidosatta då jag redan gjort deras jobb.

Projektet ”bröllop” innefattar två projektledare, men ärligt talat så glöms min bättre hälft bort ibland. Jag kan ofta tycka att vi har diskuterat en idé och kommit överens men sen visar det sig att jag inte alls tagit upp min tanke med Niklas och han känner sig inte delaktig eller känner att jag tar över. Det är ju inte en bra känsla för någon av oss då jag vill att han ska känna att han varit lika delaktig i besluten som jag varit.

Sen är vi definitivt två olika människor och jag är idésprutan, men jag måste komma ihåg att förmedla mina idéer lite oftare och tycker jag att hans beslutsfattande är för långsamt får jag jobba för att han ska kunna ta beslut snabbare.

Så glöm inte bort din partner i all planering, alla vill oavsett vilken typ av människa man är ha något att säga till om.

Bilden är typiskt Niklas, vi är uppe i norra Sverige, det är flera minusgrader eftersom att det är det där uppe i mars, i Stockholm var det dock varmare så han vägrade ta med en tjockare jacka, då fick det dominanta jaget ta steget tillbaka, han får ju skylla sig själv om han fryser-vilket han självfallet gjorde! En liten vinst till mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *