Äta bättre mat

ra-tt-a-gg-01

Efter en jul fylld av alldeles för mycket onyttig mat och allmänt svullande bestämde jag mig för någon vecka sedan att pröva på viktväktarna online, det handlar inte främst om att gå ner i vikt utan mest om att få rätsida på vanorna och att min diabetes ska bli mer under kontroll.

Jag fick vid 9 års ålder diabetes typ 1, jag har väl aldrig varit en a-elev när det handlar om att ta hand om min sjukdom men det har inte gått över styr än.

Men ja, viktväktarnas program innebär att man får äta mat för ett antal poäng varje dag, det är ganska snålt tilltaget men man får frossa i frukt och grönsaker, vilket gör att kvällarna efter middagen numera alltid avnjutes tillsammans med en frukt istället för något onyttigt.

Diabetesen gör också så att det är lite svårare för mig att gå ner i vikt, men jag känner ärligt talat inte att det är en prio, självklart behöver jag för min hälsa gå ner något kilo men min klänning kommer att sitta bäst om jag har mina former kvar så jag kommer definitivt inte att bli en pinne.

Min bästa råvara är ägg, älskar ägg och man kan göra så sjukt mycket med ägg! Heja ägget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *