Vår förlovning

Innan vi går rakt på planering av vårt bröllop tänkte jag ge er lite bakgrundsinformation. Berätta lite om vår förlovning och varför vi valde att gifta oss utomlands.

Jag har aldrig trott att jag skulle gifta mig. Vet egentligen inte varför. Men vissa tjejer är ju så, andra har drömt om den stora dagen sedan barnsben.
2015/2016 började vi prata om framtiden, barn och giftemål. Jag ville gifta mig innan vi skaffade barn medans Tom tyckte det var ett större steg att skaffa barn tillsammans. Vi kunde inte riktigt bestämma oss för vilket som skulle komma först, men jag tänkte att jag skulle få min önskan igenom.
Så i januari 2016 skulle vi åka till Maldiverna. Jag tänkte: det finns ju inget mer romantiskt ställe, här kommer han gå ner på knä. Jag gick med på alla sporter han ville utföra. Spela pingis, tennis… you name it! Ville inte förstöra en enda dag ifall han hade tänkt fria den dagen. Bara det att jag inte har något bollsinne, så på tennisbanan slutade det med bråk för jag var så dålig och han tyckte jag skulle ”skärpa” mig. Vi gick åt varsitt håll. Haha!
Ingen förlovning den resan.
Sommaren åkte vi till Italien och även där hade jag mina förhoppningar men icke!!
När vi sen fick inbjudan till våra vänners bröllop i Sydafrika tänkte jag inte en tanke på förlovning. Det behöver ju inte hända utomlands, kan lika väl hända hemma.

Men det hände där! Helt oförberett! Precis som det ska vara. 😍
Några dagar efter bröllopet åkte vi till Taffelberget. Där finns, förutom grym utsikt 1000 möh, även världens näst högsta repellering. (Repellering är när man med sele och rep firar sig ner från bergsväggar.) En utflykt jag hade föreslagit hemma i Sverige.
När vi stod vi kanten, fullt påklädda med sele och handskar, börjar Tom svamla om berg och jag märker på honom att han låter väldigt seriös och nästan lite nervös. Han tar av sig solglasögonen och glider ner på knä.
Tiden stannar och jag hör turisterna skrika ”Oh my God, is he proposal?!”
Jag svarar ”Yes!”
Dem svarar ”What did you answer?!”
Jag skriker ”YES!!”
Och så applåderade alla och gratulerade. Nästan som på film! 🤣
Sen var det vår tur att gå över kanten. Gissa om jag var skakis!! Livrädd och överlycklig på samma gång!

Sen började jakten på den perfekta ringen. Och vart ska man börja leta om inte i Sydafrika?!

b12f7675-beba-4885-a0d8-725409c4b52e

f0fb949d-9178-4482-a4c2-7088be411c75

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *