Steg 1 i bröllopsprojektet

Okej, så vi har bestämt oss för att bröllopet ska ske i Italien, någonstans runt Milano. Men vart?!

Jag börjar jakten på alternativa platser. Vi gillar Comosjön och alla lyxiga slott som ligger där och kommer av en slump in på weddingplanners som huserar där omkring. Googlar och söker mig vidare på Instagram via platser och hashtags. Hittar flera helt magiska ställen. Hittar bloggar om folk som varit på bröllop i Italien och lyckas hitta vart dem varit. Så jag börjar samla på mig en lista med fina ställen. Lyckligt ovetandes om vad ställena kostar. 🤫
Innan vi går vidare och besöker dem kollar jag upp priserna så vi inte åker ner för besök och så är det alldeles för dyrt. Typiskt mig att kära ner mig i något som är alldeles för dyrt. Så är det när man har dyr smak! Sambon är ju dessutom inköpare till vardags så det gäller att presentera bra förslag och visa att man valt bort dem dyraste. Haha! 🤫

Så jag och Tom gör ett snabbt utkast för hur många gäster vi ska bjuda. Spontant säger vi: inte för många, kanske ca 50.
Jag föreslår att vi ska gå igenom våra telefonböcker så skriver jag ner namnen. Där drar vi ändå gränsen. Dem vi inte har telefonnr till bjuder vi inte. Det ska ju vara vänner vi hörs och umgås med.
När listan var klar va vi uppe i 95! Oops!
Antalet springer ju lätt iväg med alla +1. Speciellt när man bjuder ner till Italien, då vill man inte bjuda bara den ena även om man inte är så nära deras respektive. Så tycker jag iaf.

Vi skickar iväg ett mail om att vi funderar på att gifta oss på deras ställe, ca 80 gäster, och ber om en offert. Vi fick in ca 10 svar.

Detta var ett bra steg för en första början. Dels för att se vad som ingår utomlands och dels för att kunna göra en grov budget.
Italienarna är vana vid bröllop så på alla ställen jag hittade ingick bröllopskordinator på plats. Eller tillkom för en mindre peng. Inte alls lika dyrt som det kan vara i Sverige.
Efter vi gått igenom offerterna och strykt flera pga priserna så bokade vi flyg ner.
Bokade upp möten med tre ställen och planerade att besöka ytterligare två spontant.
Kollade på Google Maps hur lång tid det skulle ta att köra mellan alla ställen. Vi skulle åka kors och tvärs runt Milano. Ett ställe per dag räknade jag med. Så kunde man strosa i området efter och äta en god middag på kvällen.

Resan ner gjorde vi 1 år och 4 mån innan vårt (önskade) datum.

elina-bil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *