På besök i Italien

Tiden går fort och plötsligt är vi i Italien.
Ca 40 min nordöst från Milano hittar vi en sjö som heter Iseo sjön. Den ligger mellan Como och Gardasjön för er som känner till dem. Här har vi bokat tid på två ställen. Det ena på ön Monte Isola och det andra på fastlandet. Vår tanke från början var att bo på ställena vi skulle besöka för att få en bättre känsla men eftersom vi bokade så sent var alla ställen fullbokade.
Första stället var helt perfekt! Ett gammalt slott med pool i olivlunden och vacker utsikt. Koordinatorn vi träffade på plats var ung, trendigt klädd och pratade väldigt bra engelska. Kändes skönt! Dem har bröllop varje vecka där nere under högsäsongen så dem hade en hel del tips. Väldigt ödmjuka och trevliga. Hon visade oss runt och vi fick se några rum. Här kunde alla våra gäster rymmas om vi abonnerade hela hotellet. Hur härligt?! Tänk bara när man har poolhäng, alla som är där är våra vänner?!
Vi drack italienskt kaffe och bollade idéer och stannade i en timme.

1a463cbb-e8d8-4e0b-af57-67c8573eee2a 14171936-416f-4264-b210-51d0e822aa7c

Hur söta är inte nycklarna?!

Sen åkte vi över till fastlandet för att spana in andra stället. Detta såg finare ut på bild än det gjorde i verkligheten.
(Där ser man vad lurad man kan bli av bilder)
Här möttes vi av en kvinna med knacklig engelska och tråkiga kläder. Ja, nu kanske ni tänker: vad spelar deras kläder för roll.
Men för oss gjorde det det när vi hade träffat den första och hon va så hipp. Det blev att vi jämförde allt med det stället.
Vi fick se några rum, ganska tråkiga – alla såg lika dana ut. Vi var klara på en kvart men bestämde oss för att äta lunch där för att inte förkasta det helt. Servicen var usel och vi fick vänta länge på maten så vi gick därifrån med beslutet att vi INTE skulle gifta oss där.

När vi gjort dessa besöken kände vi mest för det första men skulle såklart titta på de andra också. Men vi beslöt att bara åka förbi. Inte ta möten.

Tredje och fjärde stället var fina men ändå inte bättre än det första. Så dem strök vi snabbt.

Det sista vi tittade på låg precis vid Como sjön. Man kunde ha ceremonin precis nere vid vattnochet och några meter upp var festlokal restaurangdel. Utsikten här var helt oslagbar!!
Dem höll precis på att göra iordning för ett bröllop när vi kom så vi kunde föreställa oss det ännu mer.
Det som var negativt med detta stället var att det var ett gigantiskt hotell, så andra gäster kunde gå förbi. Det kändes inte lika personligt (återigen, om vi jämförde med det första).
Haha och just det! Den lilla detaljen som också gjorde att vi valde bort detta stället.
Lokalhyran var 10.000 euro! Jag frågade vad som ingick i det och fick till svar att toaletter och städning ingick. OM vi lämnat det i hyfsat rent skick. Jo man tackar!! Men fint var det!

f09f526f-fa9e-4aa4-a153-453dfe528bd3 87a296ce-4947-4305-898a-fa6decd1cee3 855c7e93-5381-4b17-98ce-e5085aeaa4d5

Det var så nyttigt att göra denna resan. Dels för att jämföra men också för att träffa dem på plats. Det är skönt nu i efterhand när man ska ha kontakt med dem.
Som ni förstår så föll lotten på det första stället och vi är såååå nöjda!
Datum är bokat och den 8 september är det dags!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *