Flikarnas innehåll

Ska vi titta lite närmare på vad jag har i flikarna? Såhär har jag delat upp dem.

Gästlista – fördelad på mina, respektive Toms vänner. Då kan man lätt få fram hur många som är mina och hur många som är Toms ursprungliga vänner. Många är ju våra gemensamma nu. Här ser vi även totalantalet av gästerna. Siffran är sen kopplad till budgetfliken så ändrar vi antalet i gästlistan så uppdateras budgeten automatiskt.
Här har jag även skrivit in en kolumn för adress och en för kommentar t.ex. ”flyttar 2018, gravida (kanske inte kommer) etc. Sånt som kan vara bra att komma ihåg. Mycket vet vi ju redan men tycker det är skönt att skriva ner sådant också så man kan göra plats för annat i hjärnkontoret.

Rumsfördelning – vi har fått en lista med alla rum från hotellet. Här tänkte vi göra fördelningen av alla gäster så snart dem börjat osa.

Budget – här har vi samlat ALLA kostnader! Allt vad hotellet tar betalt för, ringar, kläder, trycksaker, övrig dekoration etc. Har även lagt in en kostnad för oförutsedda händelser. Det finns ju inget tråkigare när man tänkt att det ska kosta X kr och så blir det mer. Då svider det. Hellre att man räknat högre och att det blir billigare. Den summan är beräknad på 10% av totalen. Den kanske borde vara högre 🤔
Bredvid alla priser har jag lämnat en kolumn för ”Utfall” där vi skriver in den verkliga kostnaden. På så sätt har vi mer koll över pengarna. Kanske är fotografen dyrare än vi tänkt, men det hämtar vi hem på en billigare florist till exempel. På så sätt blir det inga obehagliga överraskningar och man behöver inte stirra sig blind på att en kostnad blev dyrare.

Checklista – hur många nätter ligger man inte vaken och tänker på bröllopet. Saker som vore kul att ha med, saker man inte får glömma eller som måste göras innan ett visst datum. Allt sånt skriver jag ner i checklistan. För att det inte ska bli för övermäktigt för någon av oss har jag lagt in en kolumn med ”ansvarig”. Det är viktigt. Är det inte mitt ansvarsområde behöver jag inte tänka eller oroa mig för det. Det är Toms uppdrag. 🙂 (Okej jag erkänner, kanske tänker/ oroar mig lite ändå)
Har även lagt en kolumn med när det ska vara klart, inte per datum utan månadsvis. T.ex. skicka ut inbjudningskort, fråga toastmaster/toastmadame, beställa brudklänning/kostym etc.
Det är ju redan så mycket att hålla reda på. Denna listan skriver vi ut och har på kylskåpet så man lätt kan se vad som ska göras varje månad. Som en tidplan i projekt. Då ser vi vad som släpar och vad som måste prioriteras.
Det finns inget som kan stressa mig mer än att ha en massa kvar att göra månaden innan. Jag vill verkligen kunna njuta till max månaden/ veckorna innan.

Avslutar detta inlägget med en härlig bild från gårdagen i Bali!

166c5589-863b-47f0-a907-9eb68c9ed70d

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *