Tankar om bröllopsmässan

God morgon!

Var någon av er på Bröllopsfeber igår? Vad tyckte ni?
Ska jag vara ärlig så var vi inte så imponerade. Fick ingen direkt inspiration heller. Man såg inget ”nytt”, känns väldigt typiskt bröllop allting. Känns inte modernt eller stilsäkert alls. Väldigt 90 tal.
Stora pampiga bröllopsklänningar, glittriga sidenskor, västar till herrar i färgglad siden, strass, stora amerikaniserade bröllopstårtor, choklad- och drinkfontän. Montrarna hade dem inte lagt någon energi på heller.
img_2502 img_2501 img_2504 img_2511 img_2514 img_2516
En guldsmed jag pratade med satt ner i montern. Hur intresserad var hon av att sälja? Hon hade inte heller med sig några måttringar så när jag frågade om ett uppskattat pris kunde hon inte lämna det för hon hade inga ”verktyg” med sig. Så hon bad mig åka till Hägersten (utanför Sthlm) för att få ett pris. Jag tackade och gick. Inget visitkort lämnade hon heller. Så hur hade hon tänkt att jag skulle hitta henne?! Dåliga säljare gör mig riktigt irriterad, haha. Vi gick vidare!

Någon som verkligen kändes modern och i tiden var Instax. Det är något vi tänkt ha på bröllopet. Polaroidbilder som framkallas direkt man tagit fotot och som gästerna kan sätta in i vår gästbok. Gillade dem mindre rektangulära fotona istället för dem gamla kvadratiska.
img_2505
Kamerorna fanns i flera olika modeller, olika prisklasser och olika funktioner. Gillar modellen i skinn! Dessutom hade dem 50% på hela sortimentet vilket var grymt!!
img_2507
Dem knäppte även av en bild på Tom och Luna, så fin!!
img_2523
Tom spanade in ull- och linnetyger till en ny kostym men inget som föll i smaken. Han är kräsen även han 🙂
img_2513
Vi hittade däremot guldsmeden som gjort Toms ring. Det var även dem som värderade min ring vi köpt i Sydafrika. Han kände igen oss! Kul! Gick in till dem och pratade om min vigselring så det slutar nog med att jag köper den av dem. Dem är trevliga, kunniga och väldigt duktiga.
Ungefär såhär kommer det bli men med färre diamanter. Vill att dem ska sluta i samma bredd som dem gör på förlovningsringen dvs mindre än en halvalliansring. Och samma tjocklek som min förlovningsring såklart.
Ska se om man kan få extra bra pris om man köper två. Vill verkligen ha en på var sida om förlovningsringen! Tom tycker det glittrar för mycket. Men kan det glittra för mycket undrar jag!! 🙂

img_2503

2 thoughts on “Tankar om bröllopsmässan

  1. GRATTIS först och främst! Egentligen ville jag gå på bröllopsmässan men nu är jag glad att jag missade den. Behöver du
    inspiration så skulle jag rekommendera Lifestyle Wedding tidningar! Då får man många olika ideér från klassiskt till modernt.
    Men ibland hittar man bäst inspiration på nätet :)! Lycka till ^^!

    1. Nej, du missade ingenting om man säger så 😉 Håller med dig! Bästa inspirationen hittar man på nätet. Pinterest tycker jag är grymt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *