Bordsplacering efter OSA

Nu har alla våra gäster osat vilket känns sååå skönt! Nu är det liksom definitivt! Nu vet vi hur många som kommer. Vi blir nämligen 67 gäster. Vi är så glada att så många vänner tar sig ner till Italien för att vara med på vår stora dag!!

Vi satte osa tre månader innan vår stora dag. Tycker det är skönt då det är en del planerings om inte kan göras förrän alla gäster är klara. Dvs:
– Rumsfördelning (vem ska bo i vilket rum, vem behöver extra säng eller spjälsäng)
– Bordshäfte kan göras klart med presentation av alla gästerna.
– Bordsplaceringen kan göras

Tänkte tipsa er om hur vi gjorde bordsplaceringen. Det finns ju olika ”regler” för hur man ska sitta. Om man ska sitta tillsammans med sin partner om man är gift eller inte etc. Att vissa bord ska ha samma intresse t.ex musikintresse etc. Men vi tänkte inte så. Vi lät alla par få sitta vid samma bord som sin partner. Alla ska känna minst en vid sitt bord. Engelsktalande gäster sitter tillsammans med andra som ofta talar engelska (i jobb eller dylikt). Gäster som är lika i personligheter eller gillar t.ex. samma resmål sitter tillsammans. Vi vill skapa trevliga bord och bord som vi själva skulle vilja sitta vid. Det har varit vårt mål. Tycker vi lyckades bra!

Såhär började vi:
Jag ritade upp ytan och borden i rätt skala så vi kunde få en känsla för utrymmet och måtten mellan borden. Det ska ju få plats med en utdragen stol och serveringspersonal som ska kunna gå fritt bakom.

3

Vi sitter vid bord två, plats 1 och 2. Dem svarta stolarna är för gäster att kunna slå sig ner vid under middagen. Vi har placerat våra toastmasters centralt på bord 5 så alla kan se dem och dem har kontakt både med oss och gästerna. Våra brudtärnor och bestman sitter vid borden intill oss.

764727_2

Sen skrev vi ner alla gästernas namn på smala Post-It lappar. Mina sida fick rosa (tjejer) och grönt (killar) och Toms sida fick gul (tjejer) och blått (killar). Tom och jag blev orangea för att sticka ut. 🙂 Vi höll dem isär och så gick vi bord för bord.
Några från min sida tillsammans med några från Toms sida. Vissa bord satt vi lite längre med men vi gjorde allt klart på en kväll. Kul var det också.
Så smidigt att flytta runt gästerna när dem sitter på Post-It. Slipper kladd med bläck eller sudd. Det kan jag varmt rekommendera! Färgglatt blev det också.

planering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *