Att göra bordsplacering.

Val av datum

Lördagen den 2 september 2017. Då hade vi kunnat gifta oss. Exakt ett år efter vårt förlovningsdatum. Men vi insåg ganska snabbt att då blir det väldigt tight med festligheter, då vi ska på ett annat bröllop den 5 augusti. Då kändes det för oss bättre att senarelägga vårt för att kunna smälta våra nära vänners bröllop. Kanske få en och annan idé på vägen om vad vi ska tänka på och inte glömma något.

Bordsplacering

Igårkväll satt vi med bordsplaceringen. Det är inte lätt! Även om det är gästernas egen inställning som gör en bra fest vill vi ändå försöka skapa så bra stämning som möjligt på borden. Vi har gjort ett första utkast av vår bordsplacering utifrån alla vi bjudit. Eftersom vårt osa inte går ut förrän den 15 augusti så kommer den nog ändras både en, två eller fyratusen gånger.

Som det ser ut nu kommer det vara ett honnörsbord och sen 8 bord med plats för 14 personer vid varje. Vi har en hel del gäster (totalt inbjudna är 122) och vi vill att alla ska ha det så bra som möjligt!

Christian tänker
Christian tänker

Detta är nog det momentet under hela bröllopsplaneringen som är det absolut svåraste. Vi har utgått från att sätta gästerna traditionellt med kille-tjej-kille-tjej osv. Det är ganska jämnt fördelat mellan antalet killar och tjejer (som är bjudna) vilket såklart underlättar. För att underlätta för oss själva under processen har vi skrivit alla namnen på färgade post-it lappar. Killarnas namn på blå lappar, tjejernas på rosa samt släkten på gula. Detta för att lättare hitta vem som ska sitta var.

Om vi hinner ska vi även försöka skriva en kortare beskrivning av alla gäster. Dels för att det är roligt men också för att kunna starta samtalen vid borden. Men det får vi se..kanske blir jobbigt nog att göra själva bordsplaceringen.

Fortsättning följer…

2 thoughts on “Att göra bordsplacering.

  1. Vi sitter också med placeringarna nu, tar ju verkligen längre tid än vad man trodde 🙂 så roligt att följa er
    resa också! Lycka till med allt! Soliga hälsningar Monika

    1. Ja men visst gör det. Samtidigt är det så roligt när man känner att man fått några bra bord.

      Men detsamma, följer er också med stor förväntan! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *