Lokal för vigsel

Malmö live, delen med vigsellokalen

Tankar om vigsel

Vårt fokus under bröllopet är att få till en härlig fest och att vi vill kunna umgås med våra gäster på ett nära sätt. Vår första tanke var att vi skulle vigas i Sankt Johannes kyrka, då den ligger precis vid vår festlokal, men då vi fick reda på att den genomgår en omfattande renovering blev det inte längre ett alternativ.

Då fastnade vi istället för Sankt Petri kyrka. Tiden för vigseln hade då satts till 15.30. Eftersom vi inte kan komma in i vår festlokal innan kl 18.00 hade tidsspannet blivit för stort. Då hade vi inte fått tid för mingel och det stod högt upp på vår prioriteringslista.

Genast fick vi tänka om. Vi bestämde oss då för att inte vigas i en kyrka och nu började jakten på en vigsellokal där vi även kan ha mingel efter själv vigseln. Första alternativet tyckte vi blev för dyrt (en kombinerad vigsel- och festlokal). Vi tyckte inte heller att vi fick valuta för pengarna.

Malmö Live

En skymt av lokalen
En skymt av lokalen

Vi började prata med personalen på hotellet vi kommer bo på under bröllopshelgen (Clarion Malmö Live) och dem hade endast arrangerat en vigsel i Zlatan-sviten. Lena som är vår kontaktperson på Malmö Live tyckte det var en underbar idé. Hon såg genast möjligheterna och inte begränsningarna. Så efter en guidad tur av lokalerna föll valet på det som heter Green Room. En halvtrappa upp från våning 2 och med fönster längs med 3 av 4 väggar.

Vigseln kommer bli på så sätt att en del av gästerna får sitta och en del får stå, detta på grund av gästantalet. Men plats får vi! När sedan vigseln är klar kommer vi att gå ner för trappan och i närheten kommer vårt mingel vara.

Vi bodde på hotellet senast i natt. Vid frukosten kände jag hur känslorna låg utanpå mig när jag hörde ett par vid frukosten som åt frukost tillsammans med några av sina bröllopsgäster. Det är så vi också önskar att få göra tillsammans med de gäster som väljer att sova på hotellet.

Vi vill också passa på att i förväg tacka Malmö Live för alla ideér och hjälp vi fått av dem! De levererar alltid sådan genuin service som är otroligt uppskattat för oss. Vi ska snart träffas igen för att gå genom det sista och spika de sista grejerna.

Puss och kram / Emmi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *