En månad som herr och fru.

Så snabbt tiden går.

En månad har passerat sedan vi sa ”Ja” till att bli man och fru. Och även om det inte är någon större skillnad på vårt förhållande än innan (mer än titeln) så är det fantastiskt roligt att ha alla bilder och kunna uppleva dagen om och om igen.

Sist jag skrev här berättade jag om dagen innan bröllopet, nu tänkte jag skriva om vår själva dag.

Jag trodde att jag skulle vara extremt nervös och hispig men jag gick in i ett lugn under dagen och bara njöt.

Började dagen med en brakfrukost på tu man hand..sedan droppade vårt brudfölje med respektive in en efter en och det var då vi verkligen kände att det var dags. Vi körde en skål i vår bröllopschampagne och då gick startskottet för dagen.

Fix

Frisörerna kom till oss vid 10-tiden och riggade upp sina saker. Jag och två av mina tärnor började, när tärnorna var klara satte sig de andra två. Det var så mysigt att göra sig iordning allihopa tillsammans och bara umgås, lyssna på musik och prata.

Ninna, Emilia, jag, Lena, Micka och Malin
Ninna, Emilia, jag, Lena, Micka och Malin

Christian och hans bestmans stack ner till The Barber shop för att bli fixade och oj vad stiliga de blev! Med sig på vägen tillbaka hade de även pizzor som vi hade att bjuda på till lunch.

Under den här tiden kom även Sandra, min makeupartist, och började med min sminkning. Vilken otrolig lyx det var att bli ompysslad på det här sättet.

Något av det bästa och som jag kommer att bära med mig var just det här att vi var tillsammans under hela dagen. Det gjorde det mindre nervöst, det var roligt och avslappnat.

Bilden säger en hel del hur roligt vi hade det! Foto: @555design
Bilden säger en hel del hur roligt vi hade det!
Foto: @555design

Efter hår och make var klart var det dags för påklädning och sedan fotografering. Att få se sin blivande man i sin kostym och alla detaljer som vi valt ut tillsammans var sagolikt. Vackra, älskade Christian!

Sen var det dags för mig att ta på min klänning, mina skor och smycken. Det blev så bra som jag önskat!

Fotografering var nog det enda momentet som under dagen kändes lite stressat, men samtidigt hade vi fantastiska fotografer som lugnade oss och som vi framförallt hade så roligt med. Det är bilder som vi kan titta på om och om igen.

Vigsel

Dags för vigsel. En snabb uppsamling med vårt brudfölje och även våra fyra brudnäbbar och så tog vi hissen ner mot vigsellokalen. Här började hjärtat dunka och nervositeten infinna sig på riktigt. Men med handen i Christians hand kändes det så bra och tryggt.

Låten vi valde att gå in till var Te Deum (introlåten till Eurovision Song Contest), ett fyndigt val med tanke på att jag är ett riktigt schlagerfan. Jag hann inte riktigt se alla gäster på vägen in, såg vår underbara vän och tillika vigselförrättare Tor och fokuserade på att inte snubbla. Att ställa sig framför honom och där kunna andas ut. Vårt val av vigselförrättare kunde inte ha blivit bättre. Varmt, kärleksfullt och en smutta roligt gjorde det så bra.

Den största chocken fick jag precis innan Tor började prata. Mormor och morfar hade kommit, vilket de hade sagt bara några veckor innan att dem inte skulle. Det gjorde mig så otroligt rörd och även om de inte orkade vara med på middagen så kunde de vara med under vigseln. Mormor sa till mig efteråt att hon hade planerat allt själv och att hon skulle överraska oss alla, det gjorde dem verkligen!

Efter några väl valda ord från Tor och ett framförande från Almakvartetten som spelade ”Make you feel my love” av Adele, var det dags för ringbyte. Ringar som vi valt ut ett år innan på Tiffanys och som vi graverat med en Joakim Thåström-text. För att Rut skulle vara delaktig under vigseln så fick hon uppgiften att hämta ringarna från Christians bestman Martin och ge dem till Christian. Den obligatoriska bröllopspussen och vi var äntligen man och fru. Utgångsmarschen blev ”All you need is love” med The Beatles, återigen framfört av Almakvartetten.

Mingel

Efter vigseln följde ett mingel med våra gäster, så många kramar och så kärleksfulla ord vi fick! Att få alla lyckönskningar var bara så underbart. Vårt eminenta toastpar kickade igång sin presentation och här stannade vi ett tag. Almakvartetten spelade även här så att vi kunde njuta av deras musik och ljuva toner ett tag till, de förgyllde verkligen stämningen.

Från minglet till festen valde vi inte taxi, inte limousin…vi valde att ta tåget! Dels för att det går väldigt snabbt men också för att få möjligheten till några annorlunda bilder.

Groupie innan vigseln
Groupie innan vigseln

Mer om middagen och festen kommer i nästa inlägg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *