Inbjudningar 💌

Bröllop, Bröllopspyssel |


Äntligen Ă€r det dags för inbjudningar – herregud vad mycket tid jag har lagt ner pĂ„ detta, men det Ă€r sĂ„ himla viktigt för mig med alla detaljer, inbjudningarna sĂ€tter ju tonen för hela bröllopet? I alla fall om man Ă€r lika bröllops-skadad som mig.

Först och frĂ€mst – Korten
Ja nu Àr ju jag lyckligt lottad med en far som har kontakter hos mer eller mindre alla tryckerier i hela Sverige, sÄ jag Àr vÀldigt tacksam att han ville hjÀlpa oss med detta. Han kollade runt och hittade tillslut ett tryckeri hÀr i Stockholm som kan sig grej nÀr det kommer till detaljer, de trycker ju trots allt alla trycksaker till Nobelpriset. Ska det va sÄ ska det! #lyckigtdeluxe


Lite inspiration för mina inbjudningar – Lyxigt med en kĂ€nsla av ”natur”.

Resultatet blev sĂ„Ă„Ă„ mycket bĂ€ttre Ă€n vad jag hade kunnat förestĂ€lla mig – ett 400grams naturpapper med en offwhite fĂ€rg, nertryckt HF-sigill och text med guldfolietryck. En riktigt dröm till inbjudningskort,


Jag och Herman var i London nyligen och dÄ passade jag pÄ att hitta papper för att kunna pynta mina kort, sÄ jag gick till London Graphic store i Covent garden (lÀnk) dÀr jag hittade ett handgjort naturpapper som kÀndes helt perfekt.

 

 

 

 

Sedan bestÀllde jag vax, vaxsigill, vaxsked och bladguldsark pÄ nÀtet, inte speciellt svÄrt att hitta,  det mesta bestÀllde jag pÄ Amazon.
Det var viktigt för mig med kuvert med triangelformad stÀngning och att fÀrgen var i samma tema som korten i övrigt, dessa bestÀllde jag ocksÄ pÄ Amazon. Sist men inte minst ville jag pimpa mina kort med sidenrosetter, sÄ jag köpte en meter sidentyg pÄ Olssons. Om ni vill göra samma sak skulle jag rekommendera Sidencarlson hÀr i Stockholm, helt magiska tyger!

OK let’s do this –
Till att börja med kan jag ju sĂ€ga att BE OM HJÄLP, herregud vad lĂ„ng tid detta tog trots att vi var tvĂ„ (fick hjĂ€lp av en av mina Ă€lskade Bridesmaids). Vi körde ”löpande band”-principen –

  • Börja med att skriva adresser pĂ„ alla kuvert (förbered alla adresser i god tid innan, för om det Ă€r nĂ„got som tar tid Ă€r det att leta upp alla personer som ska komma till bröllopet)
  • Förbered alla ”delar” till korten, i mitt fall; Sidenband och pappersremsor
  • Ta nĂ„got oömtĂ„ligt att lĂ€gga alla vaxgrejer pĂ„ sĂ„ du Ă€r sĂ€ker pĂ„ att du inte förstör bord, dukar eller liknande.Sidenband:
Sidenband
Börja med att klippa ett jack i motsatt riktning till trÄdriktningen (ofta kanten pÄ tyget). Riv sedan av för att fÄ jÀmna raka sidenband, klipp överblivna trÄdar.
Stryk sedan banden pÄ lÄg vÀrme.

Pappersremsor med rÄa kanter: 

RÀkna ut hur breda/lÄnga pappersremsorna ska vara och vik sedan papperet enligt vad du har rÀknat ut. Ta sedan en skÄl med vatten och en trasa som du ska anvÀnda till nÀsta steg.
AnvÀnds sedan trasan för att försiktigt blöta vecken och riv försiktigt till remsorna. LÀgg sedan dessa Ät sidan sÄ de fÄr torka till innan du ska anvÀnda dem till korten.

Vaxsigill med bladguld:

Förbered alla kort genom att vika pappersremsorna över korten och lÀgga dem Ät sidan. Stoppa en liten bit bakplÄtspapper emellan kortet och pappersremsan sÄ inget gÄr igenom pÄ kortet. VÀrm vaxet i skeden över ljuset och hÀll sedan vaxet koncentrerat dÀr remsan överlappar och anvÀnd en pincett för att placera lite bladguld i vaxet innan du anvÀnder stÀmpeln. VÀnta sedan ca 10 sekunder innan du lyfter pÄ stÀmpeln sÄ du Àr sÀker pÄ att det har börjat torka.

Sen Àr det bara att montera ihop alla delar;

  • Stoppa ett kort i varje kuvert med adress
  • Knyt en rosett pĂ„ framsidan av varje kuvert av sidenbanden
  • SĂ€tt pĂ„ ett frimĂ€rke

Klart!

Blev sÄÄÄ nöjd med mina inbjudningar, hade inte kunnat blivit bÀttre. Ska bli sÄ kul att höra vad folk tycker nÀr dem har kommit fram.

1 svar pĂ„ “Inbjudningar 💌

  1. Kristy sÀger:

    SÄ sÄ imponerad! Det vackraste kort jag sett, blev liksom rörd av kÀnslan jag fick!

    Svara

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *