Vår Bröllopsresa – Roadtrip USA✈️

Bröllop, Bröllopsresa, Om oss |


Jag tänkte att det skulle bli svårt att komma på vad vi skulle göra på vår bröllopsresa, men det var faktiskt rätt självklart när vi tänkte efter.
Först och främst – ska vi ta resan i samband med bröllopet eller senare? Ju mer vi pratade om det ju mer kändes det självklart för våran del att göra det i samband med bröllopet, och då kunde vi ju utesluta alla länder som Thailand, Australien och liknande eftersom vi gifter oss på sommaren och inte är något större fan av regnperiod när man ska resa.
Sedan började vi tänka ”Vart i europa kan vi åka?” men ju mer vi funderade på det känns det som vi har varit på dem flesta ställen i Europa så det var ingenting som kändes spännande eller nytt. Sedan ställde vi oss frågan – Vilken är den bästa resan vi har gjort?
– Tänker du samma sak som jag? Frågade jag Herman.
– Jepp! Svarade han och log.
– Roadtrip?
– Jajjamen!

Vi gjorde nämligen en resa genom Europa för några år sedan som var HELT magisk! Hett tips för alla er som funderar på livets resa – this was it;

Ingen av oss ville dock göra samma rutt som sist, så vi tittade på varandra och sa nästan i kör;
– USA!

Vi båda älskar USA och jag har tidigare gjort en tur från San Francisco till San Diego men vi har aldrig gjort det tillsammans, dessutom ville vi göra vår perfekta rutt. So this is the plan;

Vi är ju fullständigt poänggalna när det kommer till flyg, så vi använder endast Amex och Sas eurobonus till alla våra köp, vilket verkligen har lönat sig.

Swiss airlines

Vi kommer flyga en business-resa tur och retur till Mexico nu i höst på enbart poäng och vi har redan bokat bröllopsresan eftersom vi har poäng så vi kan flyga business tur och retur till USA.
Pro tip till alla er om älskar att resa 😉

Planerad rutt i USA;

Vi landar i Miami, sedan åker vi till Key west, därefter ännu ett stopp i Miami igen innan vi åker vidare till Orlando. I Orlando får vi njuta av den vackra miljön, alla möjliga grejer som finns att göra och värmen.
Vi kommer få en perfekt blandning av sola, bada, äta, dricka och även göra utflykter till tex. Epcot eller liknande.

Miami / Orlando

En förutsättning för oss är att det är en bekväm bil.
När vi åkte genom Europa hade vi turen att kunna åka i en Mercedes C350E(och för alla er som är som jag och inte är så bilnördiga – en tyst bil med bekväma säten) vilket gjorde en stor del av resan eftersom det inte alls var speciellt obekvämt att resa trots att vi bilade i över två veckor.
Vi kommer applicera detta på vår bröllopsresa och vara noga med vilken bil vi hyr för att maxa upplevelsen.

Efter Orlando kommer vi flyga inrikes till Phoenix för att sedan se en av världens mest fascinerande platser  – Gran Canyon, det är ju ett måste!

Gran Canyon

Därefter rör vi oss vidare till Las vegas för lite god mat, dagsfester och roulette – Herman håll i min plånbok.. 😂

Las Vegas & LA

Efter att eventuellt ha spelat bort allt vi äger och har åker vi till kändismeckan LA, här får vi en perfekt mix av strand, lyxiga barer, shopping och sightseeing. ✨👌🏻

Vi kommer stanna på lite mindre orter längs med vägen för att få lite smak av ”the real America”, men overall är det mest större städer.

Vi kommer självklart cruisa förbi Highway 1 påväg mot San Francisco, så galet vackert! Sedan rullar vi faktiskt förbi San Francisco för att sedan komma tillbaka, vi ska nämligen ta ett stopp i Napa Valley först – Any wine lovers out there? Ni MÅSTE hit!
Napa Valley är ett jättemysigt vindistrikt norr om San Francisco som har massvis med vingårdar, och du kan även åka ”The Napa Valley Wine train”, se länk
Jag har varit här tidigare och det var en helt magisk upplevelse, vi kommer förmodligen bo på samma ställe som sist och sedan får vi se om det blir Wine train för oss eller ”bara” vinprovningar och wine flights på olika vingårdar.

Napa Valley

Sist men inte minst åker vi alltså till San Francisco för lite god mat och sightseeing innan vi sätter oss på flyget hem. Vi kommer få en perfekt blandning av upplevelser, fantastiska måltider och mysiga stranddagar på vår resa.

I can’t wait – Livets resa here we come! ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *