Tips – Bröllopsresa i Mexico

Bröllop, Bröllopsresa |


Om jag hade fått en krona för varje gång vi fick frågan ”Is it your honeymoon?” på resan i Mexico… kan dock förstå varför dem frågade, med ringen på fingret och världens mest romantiska resort var det nästan som en pre honeymoon.

För alla er som söker något lyxigt resmål för eran bröllopsresa kan jag tipsa om denna magiska Mexikanska resort på Riviera Maya – Hotel Valentin Imperial Riviera Maya

När Herman fyllde jämt ville han inte ha en fest utan ville istället åka på en resa(jag nekade mig inte hes om man säger så), det blev Mexico och inte vilket hotell som helst, utan ett av Cancúns mest exklusiva resorter. Man visste att det var lyxigt när du var tvungen att passera fem blomsterklädda rondeller inne på området innan man var framme vid lobbyn 😉

Receptionen

Väl framme fick vi champagne medan vi väntade på att få checka in, och när vi väl kom till rummet.. Oh my God. Ska vi bo här!?
Vi bodde i en ”Juniorsvit silver” men trust me, ni kan göra detta precis hur lyxigt som helst, det fanns mååånga fler sviter att välja mellan.

Vårt rum

För alla er som någon gång har varit på en all inclusive, glöm allt ni vet, detta var något HELT annat. Inne på området finns det sju olika restauranger där du även kan boka ”upplevelser” på flera av restaurangerna som tex. avsmakning. Det fanns även separata vinkällare/lyxiga spritsorter för er som vill ha något utöver alla alternativ som redan ingår. Förutom det fanns det flertalet separata barer med olika känsla beroende på vad man känner för.

Restaurangerna

Ja det var ju knappast så man led av att behöva välja mellan stranden eller poolen, den kritvita stranden med glasklart vatten eller den marmorklädda poolen med poolbar? Oavsett kom dem regelbundet och tog beställningar på dryck och såg till så man hade det bra, servicen var verkligen något utöver det vanliga.

Strand / Pool

Det fanns även mycket annat att hitta på, snorkeltur, vattencykling, spa, club, show, morgonyoga, med mera. Det fanns verkligen oändligt mycket att hitta på!

”Ja det ser ju trevligt ut, synd att man inte kan gifta sig på plats” Johodå! Sa jag inte att detta var resorternas resort? Klart ni kan! Det var flera som gifte sig när vi var där, och det såg helt magiskt ut –

Vigsel

De var inte heller otydliga med att ALLT ingår, och i vanliga fall kan man ju tycka att det kan vara lite ”sådär” när det gäller All inclusive, men det här var ju helt galet. Free room service? Yep. Vill ni bli hämtade med bil och bli skjutsade till restaurangen (50 meter bort)? Inga problem. Vill ni ha mat levererat till solstolen?
Man hade mer eller mindre bara kunnat ligga där som en säl hela tiden och bli servad, har nog aldrig känt mig så pampered i hela mitt liv. Dessutom städade de rummet två gånger per dag(vilket nästan kändes lite löjligt, hur mycket kan man stöka ner?), första gången för att byta alla handdukar och städa, andra gången för att återigen städa men de gjorde även en ”Turn down service” och bäddade ner och gjorde i ordning så man bara kunde lägga sig när man kom hem,
Lyx på en helt ny nivå.

Room service – Frukost

Vi åkte även på en utflykt till Chichen itza, en av världens sju underverk. Förutom att vi fick se detta fantastiska tempel fick vi även bada i grottorna och träffa det inhemska Mayafolket. Superhäftig upplevelse som verkligen rekommenderas!

Chichen itza
Cenote Maya Native Park

Är ni inte övertygade än?
Ja jag kan ju säga att förutom all sol, god mat och alla näsbjörnar(ja har ni inte sett en innan kommer ni se dem små söta djuren i Mexico) så var over all upplevelsen helt magisk, och jag har nog aldrig känt mig så uppvaktad i hela mitt liv.

Så för alla er som velar mellan ja och nej, do it 💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *