Drömklänningen

Bröllop, Brudklänning |


Sedan jag var 3 år har jag alltid älskat klänningar, i mina föräldrars fotoalbum från när jag var liten finns det bara en bild på mig där jag är ledsen – min mamma hade försökt få på mig ett par byxor, när jag ville ha på mig klänning.
Riktigt så extremt kanske det inte är idag, men jag älskar klänningar, klä upp mig och har väl alltid drömt om att en dag få ha en egen brudklänning. Sy den själv? Köpa den? Hyra den? Inte helt lätt det där när allt kommer till kritan.

Sedan vi förlovade oss har jag fått frågan ”Kommer du designa din klänning själv?” fler gånger än jag kan räkna. Jag är utbildad designer/mönsterkonstruktör och har sytt upp mycket till folk tidigare, men det var ett tag sedan. Dock har det varit en tanke som jag har gått tillbaka till flera gånger, men alltid landat i samma sak – Jag har inte tiden eller orken att göra det just nu.. dessutom är det väl lite skrock att det är otur att sy sin egen klänning själv, om man nu ska tro på sådant.

Jag har några tider bokade nästa helg för att prova brudklänningar, så de bad mig ta fram lite inspiration på vad jag har tänkt mig för klänning. Det svåra är bara att jag inte har en aning?? Om det är något jag har lärt mig genom åren är det att man kan tro att något kommer se helt fantastiskt ut när man tar det på sig, fast verkligheten kan ju vara en helt annan. Det är ju inte bara sjöjungfru eller a-linjeformade klänningar som spelar någon roll. Vad är det för tyg? Hur faller den? Vad har den för snitt? Smickrande urringning? Spets eller siden? Ser den billig eller dyr ut?

Jag tänker att det bästa är att vara helt öppen, jag kommer såklart visa lite bilder på sådant jag tycker är fint, men jag kommer låta känslan bestämma vilken det blir. Jag känner på mig att det kommer vara rätt självklart när man tar på sig något och man får den där ”Wow”-känslan.

Jag längtar så mycket till nästa helg, det känns helt overkligt att jag äntligen ska kolla på min bröllopsklänning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *