Drömhåret 💇🏼‍♀️

Hår/Smink |


En stor del av ”outfiten” på den stora dagen är ju faktiskt din frisyr. Uppsatt? Utsläppt? Oavsett vill du ju att ditt hår ska vara on point just den dagen, och jag har lite tips på hur du kan få ditt hår att vara sitt ”bästa jag”.
För mig har det varit viktigt att ha långt hår igen till bröllopet. Förra året klippte jag mitt hår kort kort,  jag var så leds på att det var så slitet i topparna. Så jag tänkte att det behövde en nystart!

13:e februari 2020

Jag trivdes absolut i kort hår! Dock saknade jag att inte kunna göra ”mer” med mitt hår, kunna göra fler frisyrer och enkelt sätta upp allt hår i en hästsvans. Så jag ändrade typ ALLA mina rutiner kring håret för att spara ut det så snabbt som möjligt. Jag tror att jag har ett vinnande koncept?

26:e November 2021

Oavsett om du vill låta ditt hår växa ut eller om du bara vill att ditt hår ska se ut som en dröm, här kommer mina tips;

Produkter
Okej vissa av er kanske ha naturligt skinande mjukt hår – well, I am not one of you. Mitt hår behöver definitivt hjälp på traven.. jag har torrt frissigt hår så tar jag inte hand om det ser jag ut som ett litet lurvigt troll.

Maria Nila – HEAL

Mina aaabsoluta favoritprodukter är från Maria Nila’s serie ”Heal”, magiskt bra produkter som ger en rejäl fuktboost utan att tynga ner.

Sömn
Ja förutom att det är A och O för att du ska må bra in general är det också viktigt för ditt hår. Vi vill ha våra härliga(ibland irriterande) hormoner i skick så blir även håret glad.
När du sover rör du ju dock rätt mycket på huvudet dem där åtta timmarna, vilket gör att håret blir slitet snabbt. Men don’t you worry, because I have the cure –

Kuddöverdrag i siden

Tadaaa – Säg hej till ditt nya kuddöverdrag som kommer rädda ditt hår! Kuddöverdrag i siden är perfekt för svallet, den glatta ytan räddar håret och är även skonsam mot huden(goodbye wrinkles!). Jag köpte mitt på sidenselma, men det finns att hitta på fler ställen. 

Frisyr
Sluta sätta upp håret i hårda knutar, tofsar eller liknande med riviga strama snoddar. Variera frisyren och försök ha håret mycket utsläppt.

Om ni måste ha håret uppsatt så använd skonsamma snoddar, jag använder mest scrunchies och det har funkat för mig.

Ett annat HETT tips jag har om du stylar håret mycket är att investera i en Dyson Airstyler, den har ändrat mitt liv.

Dyson Airstyler

Den blir aldrig mer än 150 grader varm med sin patenterade teknik och den gör att håret blir alldeles silkesmjukt när det är stylat. Jag använder mest min för att ”platta” mitt hår, men den funkar minst lika bra för att locka.

Frisör
Ja nu kommer flera av er skaka på huvudet, men jag har faktiskt inte varit hos frisören på ett och ett halvt år. Varför? Ärligt talat har jag lite trust issues när det kommer till frisörer, jag har flyttat runt så mycket att jag inte ännu har hittat en frisör jag är nöjd med, och dem senaste gångerna har jag blivit missnöjd.. så jag köpte en frisörsax istället och gör ”dusting” på migsjälv lite då och då.

Dusting

Var inte snål när ni ska köpa en frisörsax. Det är skillnad på sax och sax även om det är jobbigt att behöva lägga ut flera hundra kronor på ”bara” en sax. Men jag lovar att  det kommer vara värt det.

Innan bröllopet ska jag dock definitivt gå till frisören, slinga igenom hela håret and get back to my blond self.
Tänker något sånt här;

Jag vet vad ni tänker ”men du är ju blond??”, ja jag har lag i några foliepaket själv (jaaa, jag vet ”ajabaja”). Men nu är det slut på det, nästa gång jag slingar blir till bröllopet.
Livets hår here I come!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *