Perfect skin for the big day!

Bröllop, Hudvård, Tips |


Finns det något värre än när huden är i obalans? Små knottror, yttorr hud, fet t-zon? Om det är EN dag man vill att huden ska vara on point så sminket känns seamless, så är det on the big day.

Jag är ingen dermatolog, har du problem med huden ska du prata med någon som kan. Jag har själv haft rätt mycket problem, så jag tänkte dela med mig om några tips som har funkat för mig.

Min hy för några år sedan

Jag har haft fet, känslig och yttorr hy – fullständigt hopplöst att sminka över. För mig har det handlat om både inre och yttre faktorer. Efter att ha testat alla varianter av hormonpreparat (även att vara helt utan, it only got worse) så kom jag fram till att ett kombinerat p-piller funkar bäst för mig. Jag använder Yaz och progestinet i Yaz blockerar könshormoner (androgener) som orsakar akne.
Det är ingen magisk produkt och för flera funkar det ändå inte, men för mig funkar det rätt bra. Tips till er med acne där ute som inte har hittat något ännu som funkar, jag vet hur jobbigt det är.

Men oavsett om du har acne eller inte, här kommer mina tips för glowing skin;

Preclease

Precleanse

Okej, för er som inte har upptäckt fenomenet ännu, det kommer förändra ert liv. För att verkligen göra ren huden efter en lång dag med smink och andra produkter är detta precis som det låter – en pre cleanse. Du använder en precleanse innan din vanliga rengöring för att ta bort sminket.
Ofta är en precleanse oljebaserad vilket är perfekt för att ta bort vattenfast smink(in other words – perfect for the wedding day!). Jag har testat många olika precleanse men min absoluta favorit är Mellow balm cleanser från Skincity. Den smälter bort sminket och svider inte i ögonen. Love it!

Cleanser

Mina favoritprodukter

För mig fungerar PHA-syra allra bäst. Det är en syra som påminner om AHA-syra fast den har större molekyler, vilket gör att du inte behöver vänja in denna syra. Det är en perfekt syra för fet/torr/känslig hy eftersom den tar fram hudens naturliga fukt utan att irritera.
Mina favoritcleansers är Neostratas facial cleanser(restore) för min morgonrutin. En riktig fuktboost! På kvällen använder jag Safe me. Relief Moisture Cleansing Foam från Make Preem efter precleanse, en ansiktstvätt med neutralt ph-värde som verkligen gör att man känner sig squeaky clean.

Toner
Jag var inget fan av toners – innan jag hittade 2% BHA Liquid från Paulas Choice! Klappar in den efter att ha tvättat ansiktet på kvällen. Den irriterar inte och håller piltorna borta. BHA-syra är en antiinflammatorisk syra som är fettlösande, den feta hudens bästa vän.

Ansiktskräm
Alltså Neostratas Bionic lotion är helt amazing, en riktig fuktboost och den är perfekt under smink. Precis som cleansern är den dessutom extremt dryg, en förpackning har hållit mer än ett halvår för mig, och då använder jag den både morgon och kväll.

Min hud idag

Idag har jag väldigt lite problem med min hy, klart man får piltor ibland, men de får väl dem flesta.

Det finns ju sååå många fina brudklänningar med djup rygg. Så jag kan även tipsa er som har finnar på ryggen om några saker som har hjälpt mig(yep, had those problems too). Jag vet hur det är att undvika klänningar med djup rygg som pesten, men idag har jag inga finnar på ryggen tack vare nedan;
*En mild ph-neutral duschkräm. För mig har Lactacyd creme funkat jättebra.
*Skrubba inte! Att svabba runt bakterierna och irritera huden is a bad idea. Använd i så fall en lotion med en syra(tex. pha eller bha) som peelar milt.
*Byt tvättmedel till något utan parfym och irriterande kemikalier, tex. Neutral –  Det hjälpte en hel del.
*Glöm inte att det är superviktigt att återfukta huden efter att ha duschat – även ryggen. Det tog lång tid för mig att hitta någon lotion som inte täppte igen porerna och irriterade.. men tillslut hittade jag Active body emulsion från Skincity. Sååå bra!

Som sagt – har du problem med hyn så prata med någon som kan. Men jag har lagt tusentals kronor och oändligt med tid på min hy.. så jag tänker att det kanske är någon där ute som hittar något i det här inlägget som kan hjälpa.

Now – let’s get that skin glowing for the big day. Perfect skin here we come!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *