The country of weddings đŸ‡ș🇾

Bröllop |


I tvĂ„ veckor framĂ„t jobbar jag frĂ„n Dallas Texas, ska bli sĂ„ kul att rapportera hĂ€rifrĂ„n! Bröllopens land✹

Det Àr ju mer Àn en grej som skiljer sig mellan svenska och amerikanska bröllop, rehearsal dinners, hur ceremonin gÄr till och liknande.
Sverige har ju verkligen en ”light”-variant pĂ„ bröllop i förhĂ„llande till USA. Kostnaderna skiljer sig ocksĂ„ en hel del frĂ„n i Sverige. Ett Amerikanska bröllop kostar i genomsnitt 28.000$ i förhĂ„llande till ett svenskt bröllop som i genomsnitt ligger pĂ„ 90.000Kr.

Rehearsal dinner – Detta har vi ju inte i Sverige, men i USA har man ofta en middag dagen efter man har övat in ceremonin. Generellt bjuder man in sina familjer och sina best men/ bridesmaids för en mer intim middag. MĂ„nga ger sina presenter och hĂ„ller sina mer intima tal under denna middagen istĂ€llet för att göra det pĂ„ den stora dagen. Lite mysigt Ă€ndĂ„?

Sen har vi ju den klassiska ”tvĂ„ mĂ„naders lön” vad gĂ€ller ringen. Det Ă€r ju absolut ingenting som Ă€r ett vanligt fenomen i Sverige. Svenskar lĂ€gger i genomsnitt 10.000-20.000Kr pĂ„ sina förlovningsringar, och det Ă€r vĂ€l Ă€ndĂ„ inte illa pinkat?

Jag och Herman gör ju lite av en ”mix” mellan de amerikanska traditionen och den svenska. Best of both worlds!

Om jag fĂ„r nĂ„gon tid över pĂ„ mitt förhĂ„llandevis tighta schema under tiden jag Ă€r hĂ€r ska jag kolla pĂ„ skor. Hade varit sĂ„Ă„Ă„ skönt att fixa det snart sĂ„ man kan börja gĂ„ in dem hemma och pĂ„ kontoret – jag tĂ€nker inte hĂ€rda pĂ„ min stora dag.

*önsketÀnkande*

Jag ska försöka posta som vanligt trots tidsskillnaden,
I’ll keep you posted! Kram❀

 

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *