Drömkroppen? đŸ‹ïžâ€â™€ïž

Bröllop, TrĂ€ning |


Jag tror att mĂ„nga av er brudar dĂ€rute har bröllopet som ett ”mĂ„l” för att komma i form, forma om kroppen, whatever you want to call it. Men jag tror det Ă€r viktigt att man kan acceptera sin kropp oavsett om man nĂ„r sitt ”mĂ„l” eller inte. SĂ€tt inte sĂ„n press pĂ„ digsjĂ€lv att du blir besviken om du inte nĂ„r ditt mĂ„l, du kommer vara hur fin som helst pĂ„ din stora dag!
Jag tror vi matas varje dag med skeva vÀrderingar om hur man borde se ut som sÄklart pÄverkar hur man ser pÄ sig sjÀlv. Om folk bara visste vad man kan göra i Photoshop idag..

Hur som helst – jag tycker i alla fall att det Ă€r kul att ha mĂ„l, och jag trivs i min kropp. Jag har inte egentligen nĂ„got som tvingar mig att Ă€ndra pĂ„ mig. Men jag har ett mĂ„l till bröllopet – Jag vill vara mitt bĂ€sta jag pĂ„ min stora dag!
Vad innebÀr det för mig dÄ tÀnker ni?

  • Jag vill kĂ€nna mig stark och pigg
  • Jag skulle gĂ€rna vilja bygga lite mer muskler
  • Jag har tre fokusomrĂ„den – Axlar, mage och rumpa, get those curves going!
  • Helt enkelt – Vara i mitt livs bĂ€sta form!

Helt enkelt – inget extremt. Men genom att trĂ€na regelbundet (för mig 3-4 gĂ„nger i veckan) och Ă€ta mer sĂ„ hoppas jag kunna forma min kropp lite till den stora dagen. Jag har alltid varit rĂ€tt petite, men jag tycker det Ă€r snyggt med lite kurvor och vĂ€ltrĂ€nade axlar. Det borde jag kunna Ă„stadkomma utan nĂ„gra extrema Ă€ndringar.

Jag kan ju inte Ă€ndra mig helt och fullt, jag har ju en rĂ€tt dyr klĂ€nning att komma i 😉 men nĂ„gra kilo upp kommer inte skada! Jag har ju en fitting nĂ€r klĂ€nningen kommer sĂ„ det gĂ„r ju alltid att göra lite förĂ€ndringar om det skulle behövas.

Okej – Matvanor?
Ja i mitt fall sĂ„ behöver jag ju Ă€ta mer om jag ska kunna bygga muskler. Jag Ă€ter 6 mĂ„ltider per dag, dĂ„ inte 6 ”fullstora portioner”, men 6 nĂ„got mindre portioner. DĂ„ fĂ„r jag totalt sĂ€tt i mig mer mat per dag och jag hĂ„ller dessutom blodsockret i skick. Win win! Samma princip funkar för er som har viktnedgĂ„ng som mĂ„l eftersom du inte fĂ„r samma hungersug och det Ă€r ocksĂ„ bra för Ă€mnesomsĂ€ttningen.

Eftersom mitt fokus mĂ„naderna innan kommer vara styrketrĂ€ning kommer jag försöka Ă€ta min dubbla kroppsvikt i protein. Jag vĂ€ger ca 50kg sĂ„ det innebĂ€r 100g protein/dag. Det finns tusentals appar som hjĂ€lper er att kolla detta, sĂ„ du behöver inte ha det i huvudet. Men ett Ă€gg Ă€r ca(beroende pĂ„ storlek sĂ„klart) 6gram protein, och jag har lite svĂ„rt att Ă€ta mig till 100gram protein, sĂ„ jag tar hjĂ€lp av nĂ„gon shake per dag. SĂ„klart i samband med trĂ€ning! Jag har testat mĂ„nga proteinpulver genom Ă„ren, men den absolut godaste jag har testat Ă€r denna – Elit nutrition ISO COMPLEX


Den smakar INTE artificiellt, det absolut vÀrsta som finns nÀr det kommer till shakes. Den med choklad smakar som chokladmjölk, magic!
Anyhow, kosten Àr sÄklart en stor del, jag kommer försöka Àta regelbundet, proteinpackat och med en bra mÀngd kolhydrater(och sÄklart massa sÄs.. klarar mig inte utan sÄs). Men trÀningen dÄ?

SĂ„klart MINST lika viktig för mig som ska bygga! Jag kommer köra ca 4 pass i veckan med styrketrĂ€ning i veckan. Till alla er som tĂ€nker ”det finns inte en CHANS att jag hinner det”.. weeell, hett tips till er – TrĂ€na pĂ„ lunchen! Eftersom jag Ă€ter tvĂ„ luncher – en 10:30 och en 14:00 sĂ„ hinner jag ju klĂ€mma in en timmes trĂ€ning pĂ„ lunchen. Försök att vĂ€lja ett gym som ligger nĂ€ra jobbet, eller varför inte sticka ut pĂ„ en powerwalk? TrĂ€na i Parken? No excuses!

Kan ju ocksÄ meddela till alla er som Àr skeptiska till styrketrÀning att ju mer muskler du har = desto mer förbrÀnner du!
Fokusera inte för mycket pÄ vÄgen, den kan sÄklart vara ett bra verktyg, men eftersom muskler vÀger mer Àn fett kan det ju bli lite missvisande. Fokusera istÀllet pÄ hur du kÀnner dig, för det Àr vÀl trots allt det som rÀknas??

Oavsett om jag formar min kropp eller om jag ser ut som jag gör idag pÄ min stora dag kommer jag vara nöjd, jag trivs i min kropp som den Àr.
För att detta inte ska bli en bibel kommer jag göra ett separat inlÀgg till veckan med trÀningstips!
Stayed tuned đŸ˜ƒđŸ‹ïžâ€â™€ïž

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *