TrĂ€ningsfokus đŸ’Ș

Bröllop, TrĂ€ning |


Okej, jag lovade ett inlĂ€gg med trĂ€ningstips – here we go!

Jag har som sagt som mÄl att vara mitt bÀsta jag pÄ bröllopet, stark, pigg och har jag tur kanske jag har format lite axlar och abs on the way?
I tidigare inlĂ€gg beskrev jag lite hur jag tĂ€nker kring maten – ofta med mycket protein. Jag ska ju bygga! Och det Ă€r dessutom superbra för blodsockret och Ă€mnesomsĂ€ttningen, sĂ„ det funkar oavsett vad ni har för mĂ„l.

NÄgra tips till er som verkligen drar er för att trÀna(totally get you), ni mÄste hitta saker som gör er motiverade! Till exempel:
KlÀ er i bekvÀma trÀningsklÀder
Ni kommer kÀnna er tio gÄnger bÀttre av att ha pÄ er klÀder som gör er bekvÀma. Man kÀnner sig ju dessutom snyggare om man kÀnner sig bekvÀm. Det Àr vÀl ingen som njuter av att vÄndas?
BestÀm er
Om ni vill hitta ursĂ€kter till att inte trĂ€na sĂ„ kommer ni att hitta det. Det handlar om att bestĂ€mma sig och att prioritera! Ett pass i veckan Ă€r ju bĂ€ttre Ă€n inget 😃
Lyssna pÄ peppande musik
Jag lovar – Ă€r ni inte motiverad innan och sedan lyssnar ni pĂ„ musik som peppar er kommer ni bli tio gĂ„nger med taggad pĂ„ att trĂ€na!

”Ja, ja, ja.. men trĂ€ningen dĂ„??”
Som sagt – No excuses! Jag trĂ€nar pĂ„ lunchen, kommer klĂ€mma in 4 pass i veckan och this i what I do;
Powerwalka till gymmet sÄ man Àr varm nÀr man kommer fram(byter sÄklart om innan). Det Àr superviktigt att vara uppvÀrmd nÀr ni ska styrketrÀna, tÀnk pÄ era stackars leder.
Jag kommer köra 4 pass;

  1.  Axlar (favvo-passet!)
  2. Core
  3. Ben
  4. Axlar.. igen!

Älskar axelpass sĂ„ jag börjar alltid med det! I alla mina pass kör jag generellt 3 set med 8 reps eller 4 set med 10 reps (förklaring pĂ„ reps och set). Viktigt att komma ihĂ„g Ă€r att det ska vara tungt nĂ€r du gör det sista setet och du ska ha muskelkontakt(lyft inte sĂ„ tungt att du lyfter med hela kroppen). TĂ€nk ocksĂ„ pĂ„ att inte svanka – aja baja! SpĂ€nn magen i alla övningar. Försök ocksĂ„ ha platta skor sĂ„ ni stĂ„r stabilt.
Anyhow – vi börjar med Axelpasset(klicka pĂ„ lĂ€nkarna för att se hur man gör övningen):

AXELPRESS – 3 x 8
40 sekunders vila mellan varje set
SIDOLYFT – 3 x 8
40 sekunders vila mellan varje set
HANTELLYFT – 4 x 10
60 sekunders vila mellan varje set
PĂ„ mitt andra axelpass kommer jag Ă€ven lĂ€gga till superset(tvĂ„ övningar i samma set) med bicepscurls. Det Ă€r ju snyggt med vĂ€ltrĂ€nade armar 😃

COREPASS – Fokus mage / lĂ€ndrygg
SITUPS – 4 x 10
30 sekunders vila mellan varje set
Liggande benlyft – 3 x 10
40 sekunders vila mellan varje set
Plankan – 1 minut
RYGGRESNING – 3 x 8
30 sekunders vila mellan varje set
PÄ bÄde situps och ryggresning gillar jag att anvÀnda stÀllningarna pÄ gymmet gjorda för övningarna, men det Àr ju en smaksak. Jag gillar ocksÄ att anvÀnda en bÀnk för benlyften sÄ man kan hÄlla i sig.

Sist men inte minst – BENPASSET
UTFALL – 3 x 20 (med vikter)
30 sekunders vila mellan varje set
BENPRESS – 4 x 10 (tĂ€tt ihop med fötterna – fokus on that butt!)
40 sekunder mellan varje set
KNÄBÖJ – 4 x 8 (med stĂ„ng)
60 sekunder mellan varje set
Tips – om ni tycker det Ă€r lĂ€skigt med fri stĂ„ng finns det ofta stĂ€llningar dĂ€r stĂ„ngen Ă€r fast med hakar och skydd sĂ„ ni inte behöver vara rĂ€dda för att tappa den/göra illa er.
SUMBOBÖJ (med kettlebell) – 3 x 10
30 sekunder mellan varje set
Tips! Om ni vinklar ut fötterna pĂ„ denna trĂ€nar ni insida lĂ„r – smart va?

Ja sen ska jag ju inte ljuga – jag kör lite mage pĂ„ varje pass, why not om man Ă€ndĂ„ orkar?
Alla vilotider, set, reps, etc. i det hÀr inlÀgget Àr hur jag sjÀlv gör det, men ni ska sÄklart anpassa detta efter er sjÀlva!
Glöm för guds skull inte att stretcha – muy importante!
Efter min trÀning tar jag alltid en proteinshake och jag försöker Àta sÄ tÀtt inpÄ trÀningen som möjligt. HÀr hittar ni lite tips pÄ hur ni kan tÀnka med energiplaneringen.

Jag kan ocksÄ sÀga att mina pass Àr ca 30 minuter fullt ös, jag Àr inte en person som njuter av att trÀna i flera timmar. Dessutom ser jag absolut resultat av mina 30 minuter, sÄ jag kommer att hÄlla mig till det. Det ska ju vara kul att trÀna!

DĂ„sĂ„ – nu Ă€r det 3 mĂ„nader och 14 dagar kvar. Nu kör vi!đŸ’Ș

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *