Val av lokal

Hej igen 🙂

Efter förlovningen bestämde vi oss snabbt att vi båda ville ha bröllopet kommande sommar. Att vänta nästan två år kändes som en för lång väntan! En förutsättning för all annan planering (framför allt datum och kyrka), var att hitta en lokal som passade våra önskemål och som fortfarande var ledig.  Detta var inte det lättaste. Jag har sedan länge haft en dröm om att gifta mig i Öregrunds Societetshus som är en mycket vacker byggnad precis vid vattnet i Öregrund, i närheten där vi har sommarhus. Den drömmen gick fort i kras när vi insåg att det endast fanns en bokningsbar dag kvar sommaren 2019 samt att de stänger av elen kl 01.00 på natten. Om vårt bröllop kommer vara likt de bröllop våra vänner har haft, kommer festen inte fara klar kl 01 på långa vägar 🙂

Vi sökte alltså främst efter en lokal där man fick vara kvar hur länge man ville. Gustav ville gärna ha festen ute på landet någonstans och jag ville mest hitta en lokal som var vacker och enkel att dekorera fint. Jag mailade runt till massor av lador/logar runt om i Uppland men hittade egentligen bara en som hade lediga datum. Dock var den för liten för ca 100 gäster och tallriksservering (som var ett annat krav vi hade).

img_1248
Ett tidigt förslag till Save the date. Ni behöver inte vara oroliga, det blev inte denna bild till slut 🙂 foto: Johan Björkesten

Till slut hade vi 3 olika lokaler som vi valde mellan (en resturang inne i centrala Uppsala, en resturang i Gamla Uppsala samt slottet vid Sigtuna). Slottet visade sig bli det billigaste alternativet samtidigt som det också var friare då man inte blir låst till en resturang eller personal. Vi tyckte både också att det kändes mäktigt med ett slott och som en dröm man inte trodde man skulle ha råd med (då de flesta slott har egen resturang med mat- och dryckesmenyer man måste köpa). När vi hade valt slottet kunde vi boka kyrka och välja ett datum som både lokalen och kyrkan hade ledigt: 6 juli 🙂

Det landade alltså till slut på Wenngarns slott i Sigtuna. Upplägget är så att man bokar slottet fredag-söndag för en klumpsumma. Sen får man göra vad man vill med våning 2 och 3 (våning 1 är ett café som är öppet oavsett om man har bokat). Detta innebär att vi kan hyra ut de rummen som finns till våra gäster, använda vilken catering vi vill samt ha med vår egen alkohol. Då blir det hela plötligt ekonomiskt genomförbart. Vi har även bokat orangeriet som ligger i anslutning till slottet där de finns sovrum som vi också kan hyra ut till gäster. Om du är intresserad av att veta mer om slottet kan du klicka här: Wenngarns slott

Foto: Airbnb
Foto: Airbnb

skarmavbild-2018-11-15-kl-16-54-09Högst upp på våning 3 finns festsalen som ska rymma 100 sittande. Enligt beskrivningen gäller det runda bord som det nog får bli. Salen går en i rödockra/vinröd kulör med kimrökskulör på bröstpanel, dörrar och snickerier. Det finns även vackra mässingskronor i taket vilket känns riktigt lyxigt. Då lokalen är färgstarkt får det troligtvis bli en ganska vit, enkel dukning med inslag av grönt, men mer om dekoration senare i bloggen 🙂

Det finns ca 12 rum på slottet och ett av dem tänker förstås vi ta som bröllopssvit 🙂 Tror vi kommer välja detta rum:

Foto: Airbnb
Foto: Airbnb

Efter alla om och men med bokning av lokal är vi så nöjda och glada med slutresultatet och jag går nu och fantiserar och drömmer om hur det kommer se ut den 6:e juli.

Ha det bra! //Johanna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *