Ringar

skarmavbild-2018-12-05-kl-17-04-51

Hej! Hoppas ni alla fått en fin start på julmånaden 🙂 Tänkte berätta lite kring valet av våra ringar i detta inlägg. Gustav visste nog att jag gärna skulle vilja vara med och bestämma och valde därför hyr-ringar (vilket jag inte ens visste att man kunde göra). Han hade då med sig två ringar till själva förlovningstillfället då han gärna ville ha en ring att fria med. Sen när vi kom hem från New York gick vi till affären som han hyrde ringarna från och bestämde tillsammans vad vi ville ha.

Jag har nog alltid tänkt att jag vill ha vigselringar i vitt guld men då hyr-ringarna var i rött guld, hann jag känna på att ha en ”guldig” ring och förstod direkt att rött guld var bättre för mig än vitt. Det vara bara en känsla och jag är så glad att jag körde på det! Jag visste också att jag ville ha en förlovningsring med en diamant (solitär).

Jag hade några dagar i Uppsala innan vi kom hem till Visby och då passade jag på att gå i olika butiker och titta på vilka typer av ringar det finns samt testa massor!! Då kom jag ganska snabbt fram till vad jag gillade och inte. Dels att jag tyckte att en rund diamant med 4 klor istället för 6 klor vad snyggast. Jag kände också att jag ville ha en tjockare skena då de lite tunnare kändes för smala och typ lite ömtåliga.

img_2840
Bild från Wisby Ur och Guld

När vi väl kom till hem igen bokade vi en tid hos Wisby Ur och Guld och fick sitta ner i deras fina provrum och testa oss igenom hela sortimentet. Så fin service! Jag tror jag provade min ring som nr 2. Mellan alla ringar jag provade efter det ville jag ta på mig ”min” ring igen. Jag kom liksom tillbaka till den hela tiden. Då viste jag att det var rätt. Det blev en ganska kantig skena (3mm bred, 1,9 mm hög) med en diamant på 0,2 carat fäst med 4 klor (från Schalins). Är sååå nöjd, även 3 månader senare så jag tror valet var rätt, trots att man blir orolig när man bestämmer sig fort!

Gustav valde en ring från en lokal smyckesdesigner (By Lennartsson) som har nästan identiskt skena som min ring. Dels är det kul att gynna lokala designers och sen känns det roligt att de liksom matchar bra 🙂

skarmavbild-2018-12-05-kl-17-06-24  skarmavbild-2018-12-05-kl-17-17-41

Har även börjat fundera på vilken vigselring jag vill ha. Jag skulle gärna ta en från By Lennartsson så jag också får en Gotlands-ring 🙂 Vart tillbaka i affären för någon dag sedan och passade på att prova denna skönhet. Får kanske bli den som vigselring!

skarmavbild-2018-12-05-kl-17-14-14  skarmavbild-2018-12-05-kl-17-11-43

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *